ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Τρίτη λήγει η προθεσμία για τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς

12:05 - 14 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Την Τρίτη λήγει η προθεσμία για τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς
Μέχρι αύριο Τρίτη 15/1 θα πρέπει οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που αποδέχονται συναλλαγές με κάρτες, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης ,να έχουν δηλώσει τον επαγγελματικό τους λογαριασμό, καθώς εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Μετά η ΑΑΔΑ θα ξεκινήσει διασταυρώσεις και θα βρεθούν έτσι όσοι δε συμμορφώθηκαν με βαριά πρόστιμα.

Για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ για την υποβολή δήλωσης πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Επισημαίνεται εξάλλου ότι πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για όσους δεν έχουν εγκαταστήσει POS αν και είναι υποχρεωμένοι.

 

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκεται και η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, για νέα επαγγέλματα τα οποία θα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν POS . Έτσι κλάδοι όπως προσχολικής εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί), επισκευής και συντήρησης σκαφών, ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες αναμένεται να μπουν στη σχετική λίστα.

 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναμένεται όπως η απόφαση δώσει τετράμηνη προθεσμία σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις προκειμένου να εγκαταστήσουν τα μηχανήματα POS.

 

Σήμερα περίπου 700.000 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, που ασκούν συνολικά 143 διαφορετικές δραστηριότητες, υποχρεούνται να έχουν POS και φυσικά να έχουν στις τράπεζες «επαγγελματικούς λογαριασμούς» αλλά και να δηλώσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους στο σύστημα TAXISnet.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.