ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασόπουλος (πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου): Μείζον θέμα για τη χώρα η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας Κύριο

07:28 - 16 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Αναστασόπουλος (πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου): Μείζον θέμα για τη χώρα η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας
Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος διάγει το τελευταίο εξάμηνο της θητείας του καθώς από το δεύτερο εξάμηνο θα υπάρχει νέο διοικητικό συμβούλιο στο κορυφαίο επιμελητήριο της χώρας. Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο reporter υπογραμμίζει ότι "η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια είναι ένα ορόσημο όπου θα μπορέσει η Ελλάδα υπό προϋποθέσεις να αναπτυχθεί περαιτέρω και να μπορέσει να διατηρήσει τα πλεονάσματα". Ο κ. Αναστασόπουλος αναγνωρίζει ότι "η μη υλοποίηση επενδύσεων δίνει αρνητικό σήμα στις αγορές> και προσθέτει < είμαστε σε εκλογική χρονιά, είναι λογικό να φρενάρει η οικονομία, ωστόσο θα πρέπει να εφαρμοσθεί το φετινό πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων".

Ο κ. Αναστασόπουλος θέτει ως βασική προτεραιότητα για τη χώρα την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας. Όπως υπογραμμίζει ,"συνεχίζουμε να ολισθαίνουμε αφού έχουμε χάσει σχεδόν 10 θέσεις τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει δοθεί όλο το βάρος της εκάστοτε κυβέρνησης για να μπορέσει η χώρα να διατηρηθεί σε τροχιά ανάπτυξης".

Αλλαγή έδρας εμβληματικών βιομηχανιών

Απαντώντας σε ερώτηση του reporter για τη μεταφορά έδρας εμβληματικών βιομηχανιών από τη χώρα(Viohalco, Τιτάν, ΦΑΓΕ, Coca Cola HBC) ο κ. Αναστασόπουλος τονίζει τα εξής: "Ασφαλώς και με προβληματίζει αυτή η εξέλιξη αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι παραμένει υψηλό το κόστος χρηματοδότησης για τις ελληνικές εταιρίες αφού κουβαλούν το επενδυτικό ρίσκο (country risk) της χώρας".

Las Vegas και ψηφιακή οικονομία

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου αποκάλυψε επίσης ότι πρόσφατα το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής μαζί με τους εκπροσώπους 10 ελληνικών start up εταιριών και τη συνδρομή του επιμελητηρίου βρέθηκαν στο Las Vegas  σ ένα παγκόσμιο συνέδριο για να γίνουν κοινωνοί των διεθνών εξελίξεων και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.