ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EASYGROUP: Νίκη στη νομική διαμάχη με την IWG PLC

16:39 - 17 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
EASYGROUP: Νίκη στη νομική διαμάχη με την IWG PLC
Για δεύτερη φορά δικαιώνεται η easyGroup αυτή τη φορά μακροχρόνια νομική διαμάχη με την IWG PLC, με την τελευταία να υποχρεούται να καταβάλλει €74.000 στην easyGroup μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Η easyGroup του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, στον οποίο ανήκουν και όλα τα εμπορικά σήματα easy (easy family of brands) είχε σήμερα μια δεύτερη σημαντική νίκη σε μια σειρά από μακρόχρονες δικαστικές διενέξεις με εταιρείες που έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν το εμπορικό της σήμα, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

 

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας και της Ουαλίας ήταν θετική για την easyGroup, αναγκάζοντας την IWG να πληρώσει €74.000 για τα νομικά έξοδα της easyGroup.

 

«Αυτή είναι η δεύτερη, κατά σειρά, διαμάχη με πολυεθνική εταιρεία που κερδίζουμε μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο. Ελπίζω όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εμπορικά σήματα τρίτων να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι τα εμπορικά σήματα easy (easy family of brands) μας ανήκουν και θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να εμποδίσουμε τη χρήση τους από άλλους χωρίς την άδειά μας. Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των σημάτων μας από τρίτους δημιουργεί σύγχυση στους πελάτες μας, τους οποίους έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει αποτελεσματικά ότι ο Mark Dixon δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα "easyoffices". Η easyGroup θα λάβει τώρα όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα για να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω μη εξουσιοδοτημένη χρήση», δήλωσε σχετικά ο ιδιοκτήτης Sir Στέλιος Χατζηιωάννου.

 

Η διαμάχη μεταξύ της easyGroup και της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρείας παροχής υπηρεσιών επαγγελματικών χώρων IWG PLC, γνωστή παλαιότερα ως Regus PLC με επικεφαλής τον Mark Dixon, χρονολογείται από το 2008.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 17 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.