ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΛΟΥΜΥΛ:Σε ανοδική τροχιά επανήλθε το 2018 με ισχυρή αύξηση εξαγωγών Κύριο

08:40 - 13 Φεβ 2019 | Επιχειρήσεις
ΑΛΟΥΜΥΛ:Σε ανοδική τροχιά επανήλθε το 2018 με ισχυρή αύξηση εξαγωγών
Παρά τις καθυστερήσεις που σημειώνονται από τη πλευρά των πιστωτριών τραπεζών να δώσουν το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εισηγμένης Αλουμύλ, η εταιρία φαίνεται ότι το 2018 να πραγματοποιήσει turn around των αποτελεσμάτων της σε σχέση με την αρνητική τροχιά του 2017.

Οι εκτιμήσεις αναλυτών αναφέρουν ότι η εταιρία το 2018 πέτυχε σημαντική αύξηση των πωλήσεων με αποτέλεσμα να υπερβούν τα 250 εκατ. ευρώ από 211 εκατ. ευρώ το 2017. Επίσης η λειτουργική κερδοφορία  ξεπέρασε τα 20 εκατ, ευρώ.

Ωστόσο το μεγάλο όπλο της εταιρίας είναι η κατακόρυφη αύξηση των εξαγωγών οι οποίες τη παρελθούσα οικονομική χρήση κάλυψαν πάνω από το 80% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρίας.

Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται, τόσο στις εξαγωγές του Ομίλου και ιδιαίτερα στην διείσδυση των επώνυμων αρχιτεκτονικών συστημάτων της ALUMIL στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά που δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης, κυρίως λόγω της έναρξης του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «εξοικονόμηση κατ’οίκον».

Παράλληλα, η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εδράζει στην απόδοση της παραγωγικότητας στα υψηλής προστιθέμενης αξίας συστήματα αλουμινίου, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των πελατών, παγκοσμίου εμβέλειας, του Ομίλου.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 13 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.