ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για εταιρικούς μετασχηματισμούς και έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων

19:40 - 26 Φεβ 2019 | Επιχειρήσεις
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για εταιρικούς μετασχηματισμούς και έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων
Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία που αφορά τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν παρών και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή το καταψήφισαν.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, τόνισε ότι το νομοσχέδιο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στα θέματα των εταιρικών μετασχηματισμών, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα δύο νομοσχέδια που είναι ήδη έτοιμα και θα κατατεθούν άμεσα τα οποία αφορούν την εποπτεία των επιχειρήσεων και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ).

 

«Η ολοκληρωμένη αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θα συμβάλει στην ομαλοποίηση της αγοράς και στη διαμόρφωση φιλικότερου κλίματος για τη δημιουργία επιχειρήσεων», δήλωσε σχετικά.

 

Τροπολογία για επανακαθορισμό προσόντων για ΟΟΣΑ

 

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με την οποία επανακαθορίζονται τα τυπικά προσόντα που απαιτείται να διαθέτουν τα πρόσωπα που διορίζονται στη θέση του μόνιμου Αντιπροσώπου του ΟΟΣΑ και του αναπληρωτή του καθώς και οι 5 υπάλληλοι σύμβουλοι που συμμετέχουν στις εργασίες.

 

Σύμφωνα με την ρύθμιση:

 

-Ορίζεται ο χρόνος υπηρεσίας των υπαλλήλων στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας από χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου Τμήματος που ισχύει σήμερα.

 

-Παρατείνεται μέχρι την 31/07/2019 κάθε απόσπαση, στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ, που λήγει μετά τη δημοσίευση της εν λόγω τροπολογίας.

 

-Καθορίζεται το διάστημα ανάληψης υπηρεσίας των αποσπασθέντων στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ υπαλλήλων από 1η έως 20 Αυγούστου.

 

Την τροπολογία υπογράφουν κατά σειρά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.