ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίχαλος:Να σταματήσει ο αποκλεισμός μεγάλων επιχειρήσεων από τον αναπτυξιακό νόμο

17:00 - 14 Μαρ 2019 | Επιχειρήσεις
Μίχαλος:Να σταματήσει ο αποκλεισμός μεγάλων επιχειρήσεων από τον αναπτυξιακό νόμο
Όχι στον αποκλεισμό μεγάλων εταιρειών από τον αναπτυξιακό νόμο, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος με επιστολή του στον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη και τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη.

«Καθότι οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας σε πάνω από το 1/4 του συνολικού εργατικού δυναμικού του δοκιμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, είναι σημαντική η διασφάλιση των ελάχιστων κινήτρων που έχουν απομείνει στα πλαίσια των σφιχτών κανόνων της ευρωπαϊκής πολιτικής στα πλαίσια της εσωτερικής αγοράς» αναφέρει στην επιστολή του. 

 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζητάει να προβεί το υπουργείο στις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να σταματήσει ο αποκλεισμός μεγάλων επιχειρήσεων από τις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. Σημειώνει πως το αίτημα είναι συμβατό με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 651/2014, δεδομένου ότι και αυτός για τους φορείς που αποτελούν μεγάλες επιχειρήσεις, ορίζει ότι ενισχύονται μόνο για νέα οικονομική δραστηριότητα - που ισχύει στην περίπτωση μας, και ουδόλως εμπλέκει τις υφιστάμενες δραστηριότητες των μετόχων με την επενδυτική και παραγωγική δραστηριότητα του φορέα του επενδυτικού σχεδίου.

 

«Παράλληλα θεωρούμε αναγκαία και επιτακτική την παράταση των υποβολών του Γ' κύκλου του καθεστώτος της γενικής επιχειρηματικότητας (καταληκτική ημερομηνία 29.03.19) μέχρι την Παρασκευή 28.06.19 δεδομένης και της καθυστέρησης στην αξιολόγηση των αιτημάτων του Β΄ κύκλου» καταλήγει.

 

Δείτε την επιστολή στο συνοδευτικό υλικό.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 18:51 - 14 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.