ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης για το ΙΑΣΩ

08:03 - 01 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Σήμερα η ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης για το ΙΑΣΩ
Στο 1,5 ευρώ διαμορφώνεται η δημόσια πρόταση που υπέβαλε το αμερικανικό fund Οaktree για ν' αποκτήσει την εισηγμένη ΙΑΣΩ και να οδηγήσει τη μετοχή εκτός Χρηματιστηρίου.

Η δημόσια πρόταση αφορά εκτός από τη γυναικολογική και μαιευτική κλινική στο Μαρούσι, το Ιασώ Παίδων, το Ιασώ Θεσσαλίας και το κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης Φιλοκτήτη.

Οι επαφές των επικεφαλής του Ιασώ με το μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο -που δραστηριοποιείται ήδη (από το 2014) στην ελληνική αγορά και πιο συγκεκριμένα στον χώρο του τουρισμού με την ανάπτυξη της αλυσίδας resorts Ikos με την εταιρεία Σάνη Α.Ε. των αδερφών Ανδρεάδη-, διήρκεσαν περίπου τέσσερις μήνες. Ο νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο μετά την υποβολή μη δεσμευτικής πρότασης από την Oaktree ().

Την τελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα  η μετοχή της εισηγμένης κατέγραφε ρεκόρ, κλείνοντας το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο 1,42 ευρώ με άνοδο 2,5% και υψηλό 52 εβδομάδων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος Ιασώ βρίσκεται στο "στόχαστρο" εξαγορών. Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα χρόνο είχε γίνει η εξαγορά της γενικής κλινικής Χολαργού Ιασώ General (νυν Metropolitan General) από το επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital. Μετά τη συμφωνία του ομίλου με τη CVC, η θυγατρική του fund Hellenic Healthcare ανέλαβε τον δανεισμό της Ιασώ General (περίπου 28 εκατ. ευρώ) και κατέβαλε στο Ιασώ 19,4 εκατ. ευρώ (η Ιασώ General αποτιμήθηκε στα 48 εκατ. ευρώ).

Σε περίπτωση που το πλειοψηφικό πακέτο του ομίλου περάσει στην Oaktree, θα είναι ακόμη μια μεγάλη επενδυτική κίνηση στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, μετά τις εξαγορές της Hellenic Healthcare (Υγεία, Metropolitan, Iaso General), στην οποία πέρα από το fund  CVC Capital Partners, μετέχουν με μειοψηφικά ποσοστά οι κ.κ Σπυρίδης και Θεοχαράκης του Metropolitan. Οι πληροφορίες θέλουν και την Oaktree, μετά το Ιασώ, να εξετάζει και νέες επενδυτικές κινήσεις στην αγορά της ιδιωτικής υγείας, προσδοκώντας τη διεκδίκηση μεριδίων απέναντι από τη CVC Capital. To fund άλλωστε είναι από τα πλέον ισχυρά σε παγκόσμιο επίπεδο, με υπό διαχείριση κεφάλαια που φτάνουν τα 124 δισ. δολάρια.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:08 - 01 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.