ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 12,163 εκατ.ευρώ

17:16 - 04 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 12,163 εκατ.ευρώ
Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε η εισηγμένη εταιρεία ΑΚΡΙΤΑΣ. Στόχος της διοίκησης είναι να αντλήσει κεφάλαια ύψους 12,163 εκατ.ευρώ με την καταβολή μετρητών απο την διάθεση μετοχών, προκειμένου να μειώσει μεγάλος μέρος των δανειακών της υποχρεώσεων προς τις πιστώτριες τράπεζες.

Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρεία, θα την βοηθήσουν να συνεχίσει την 40ετή παρουσία της στον κλάδο, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην επίτευξη του αναπτυξιακού της πλάνου, καθώς είναι η μοναδική καθετοποιημένη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα.

Η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων κρίνεται υπό τις παρούσες συνθήκες απαραίτητη και επιβεβλημένη για την Εταιρεία, καθώς:

- Επιτρέπει την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών για ταχεία ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, προσδίδοντας τον μέγιστο δυνατό βαθμό ευελιξίας στην εταιρία.

- Επιτρέπει την άμεση αποπληρωμή μεγάλου τμήματος δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας και την ταχύτερη εξυγίανση αυτής

- Βοηθά στην περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας και τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσής της εταιρίας καθώς θα μειωθούν σημαντικά οι υποχρεώσεις της και θα αυξηθεί η ρευστότητά της, ώστε με τον τρόπο αυτό να καταφέρει να αποκτήσει ικανοποιητικό κεφάλαιο κίνησης, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρίας στην Ελλάδα και επέκταση των δραστηριοτήτων της και στο εξωτερικό.

Νικολέτα Αυλωνίτη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.