ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Canon στο Μοσχάτο-Παλιά εργοστάσια γίνονται βάσεις υποστήριξης παγκόσμιων κολοσσών 

09:19 - 18 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Η Canon στο Μοσχάτο-Παλιά εργοστάσια γίνονται βάσεις υποστήριξης παγκόσμιων κολοσσών 
Μια εταιρία κολοσσός όπως η Canon έχει επιλέξει την Ελλάδα για την λειτουργία του Κέντρου Τεχνικής Υποστήριξης που καλύπτει μια σειρά από χώρες. Χτες μάλιστα η Ιαπωνική εταιρία γιόρτασε τα δύο χρόνια λειτουργίας του Κέντρου, που λειτουργεί σε συνεργασία με την Teleperformance.

Δείγμα της σημασίας που δίνει η Canon στην εν λόγω βάση της είναι το γεγονός ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη και συνεργάτες της Canon, με τιμώμενο πρόσωπο τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Γιασουχίρο Σιμίζου (Yasuhiro Shimizu), ενώ ο χώρος που φιλοξενεί το Κέντρο άνοιξε τις πύλες του στα ΜΜΕ.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο στο Μοσχάτο, από όπου η Canon προσφέρει υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών και τεχνική υποστήριξη, σε πελάτες της σε 24 χώρες, σε 17 γλώσσες, καλύπτοντας το σύνολο του χαρτοφυλακίου προϊόντων της εταιρίας, τόσο για οικιακές, όσο και για επιχειρηματικές λύσεις.

Το κέντρο υποστήριξης διαχειρίζεται περίπου άνω των 900.000 τηλεφωνικών κλήσεων και άνω των 540.000 επικοινωνιών μέσω e-mail ετησίως. Η επικοινωνία αυτή στο σύνολό της αποτελείται από ερωτήματα που προέρχονται από επαγγελματίες πελάτες, ενώ περίπου 540.000 κλήσεις και 235.000 επικοινωνίες μέσω e-mail, αφορούν αποκλειστικά καταναλωτικά προϊόντα.

Βάση για κέντρα υποστήριξης η Ελλάδα

Με συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι χωρών που αναδεικνύονται ως αναδυόμενες (Ινδία) και μέχρι πρότινος προσέλκυαν τέτοιου είδους υπηρεσίες υποστήριξης η Ελλάδα πλέον αποτελεί «προορισμό». Μπορεί η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία  να είναι πιο ανταγωνιστικές όμως πλέον και η Ελλάδα έχει μπει στο χάρτη με εταιρίες όπως η Apple να έχουν κι εδώ βάσεις υποστήριξης (Πειραιάς). Ήδη μάλιστα η Γαλλική εταιρία Teleperformance, (που εξυπηρετεί την Apple) έχει ρίξει «άγκυρα» στη χώρα με βάσεις σε τέσσερεις πόλεις αξιοποιώντας κτήρια που κάποτε ήταν βιομηχανικές μονάδες..  Έτσι η Teleperformance Greece, με έδρα την Αθήνα διαθέτει γραφεία στη Πάτρα,  τη Θεσσαλονίκη στα Χανιά. Διαθέτει προσωπικό  που σήμερα φθάνει τους 8000  υπαλλήλους και  αναμένεται  να φτάσει τους 10.000 στα τέλη του 2019. Πρόκειται, δε, για ένα μωσαϊκό καθώς εργαζόμενοι έρχονται στην Ελλάδα κι από άλλες χώρες  για να δουλέψουν στο Call Center  εξυπηρετώντας ομοεθνείς τους.

Όπως ανέφερε στην εκδήλωση για τα δύο χρόνια του Κέντρου της Canon o επικεφαλής της Teleperformance στην Ελλάδα κ. Γιάννης Τουρκομάνης  οι ξένοι εργαζόμενοι εκτιμούν το ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλό κλίμα και ότι τους προσφέρεται μια εργασιακή εμπειρία για δυο ή τρία χρόνια.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.