ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέα ιστορικά χαμηλά η Intralot

08:22 - 16 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
Σε νέα ιστορικά χαμηλά η Intralot
Σε νέα ιστορικά χαμηλά έκλεισε χθες η μετοχή της Intralot, προβληματίζοντας εκ νέου όλη την αγορά για τα τεκταινόμενα στον όμιλο, που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του. Η μετοχή έκλεισε χθες με νέα πτώση 8,18% πέφτοντας στα 0,3535 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν ιστορικό ναδίρ για τη μετοχή στην 20ετία που βρίσκεται στο Χ.Α.

Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου κατήλθε στα 55,5 εκατ. ευρώ, καθώς το 3ήμερο αυτής της εβδομάδας έχει πτώση περί το 18% συνολικά, με αυξημένους όγκους.

Ρόλο στην κλιμάκωση των χθεσινών πιέσεων έπαιξε ασφαλώς η υποβάθμιση της εταιρείας από τον οίκο Fitch, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσχέρειες στη ρευστότητα, την αναχρηματοδότηση, το δανεισμό και όλες τις εξελίξεις γύρω από τον όμιλο.

Ο οίκος υποβάθμισε την ελληνική εταιρεία σε CCC+ από B- επισημαίνοντας την αρνητική πορεία των ταμειακών διαθεσίμων που σε κάποιο βαθμό οφείλεται στις αυξημένες δαπάνες για νέες συμβάσεις.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές λοιπόν ότι στις τάξεις της εν λόγω εταιρείας υπάρχει έντονος προβληματισμός εν μέσω αρνητικών εξελίξεων, απώλειας καλών συμβολαίων διεθνώς, αύξηση δανεισμού και γενικώς αρνητικών αποτελεσμάτων.

Θυμίζουμε πως προ 3-4 ετών η μετοχή της Intralot ήταν μέλος του FTSE 25, ενώ πλέον έχει… υποβιβαστεί στο δείκτη Mid Cap όπως και η μητρική Intracom Holdings. Τους πρώτους πεντέμισι μήνες του 2019 η μετοχή υποχωρεί κατά 29%, ενώ το 2018 απώλεσε περί το 60% της αξίας της.

Η εταιρεία βρίσκεται σε φάση ολικού ανασχεδιασμού προτεραιοτήτων, με συμμάζεμα θυγατρικών, πώληση συμμετοχών και γενικώς περιορισμό του απλώματος, που δεν απέφερε κέρδη ούτε άλλα οφέλη στον όμιλο.

Παράλληλα, βρίσκεται σε λειτουργική αναδιοργάνωση, αλλάζοντας δομές και νόρμες στον τρόπο οργανωτικής επέκτασης και δραστηριοποίησης ανά τομέα. Στη χρήση του 2018 οι ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 58,5 εκατ. ευρώ με μείωση EBITDA και ταμειακών διαθεσίμων, με την καθαρή θέση να κατέρχεται στα 6,3 εκατ. ευρώ.

Εξαιρετικά βαρύς είναι ο καθαρός δανεισμός που στο τέλος του 2018 διαμορφώθηκε στα 615,3 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 104,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:23 - 16 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.