ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνική Ολυμπιακή:Γιατί χρειάζεται το δάνειο €45 εκατ. από την Fortress

08:32 - 12 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Τεχνική Ολυμπιακή:Γιατί χρειάζεται το δάνειο €45 εκατ. από την Fortress
Με στόχο το ξενοδοχείο <Πόρτο Καρράς Α.Ε.> να αποπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις σε ταμεία και ασφαλιστικά ταμεία και να ξεκινήσει η κατασκευή 526 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, η ιδιοκτήτρια εισηγμένη εταιρία έλαβε χθες την απόφαση να εισηγηθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων να λάβει δάνειο 45 εκατ. ευρώ από αλλοδαπό επενδυτικό οίκο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η <Τεχνική Ολυμπιακή> βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για λήψη δανείου με το ξένο οίκο Fortress. H τελευταία διενεργεί το τελευταίο διάστημα διαχειριστικό οικονομικό και νομικό έλεγχο.

Στόχος της εισηγμένης είναι να λάβει το δάνειο από την Fortress και  να μεταθέσει έτσι το εγχείρημα πώλησης της Πόρτο Καρράς. 

Οι δύο πλευρές συζητούν την έκδοση ομολογιακού δανείου από την Πόρτο Καρράς, που θα καλυφθεί από τη Fortress με διάρκεια 18 ή 24 μηνών. Με τα 40 εκατ. ευρώ, θα εξοφληθεί δάνειο της Alpha Bank καθώς και υποχρεώσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προς Ταμεία και Εφορία.

Τέλος, θα περισσέψει ένα ποσό που θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης για τη χρηματοδότηση ενεργειών ωρίμανσης του project ανέγερσης 526 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών.

Στόχος να βγάλει εκ νέου προς πώληση την ξενοδοχειακή μονάδα σε ένα-δύο χρόνια. To fund θα γράψει πρώτη προσημείωση επί του Πόρτο Καρράς.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.