ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Στις 8 Ιανουαρίου η συζήτηση για ακύρωση προστίμου στη Vodafone

18:42 - 25 Μαϊ 2007 | Επιχειρήσεις
Στις 8 Ιανουαρίου του 2008 θα συζητηθεί η προσφυγή της Vodafone για την ακύρωση του προστίμου των 76 εκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλε η ΑΔΑΕ για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Vodafone, ήδη  η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο κ. Μιχ. Βροντάκης, αντιπρόεδρος του ΣτΕ)

απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Στην προσφυγή της, η Vodafone αναπτύσσει την επιχειρηματολογία για τη σύνθεση της ΑΔΑΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν νόμιμη, καθώς υπάρχει ζήτημα ασυμβιβάστου για ένα μέλος της. Η εταιρία αναφέρεται στον κ. Ιάκ. Βενιέρη, που εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με την Ericsson, ενώ ήταν ταυτόχρονα μέλος της Αρχής. Ισχυρίζεται επίσης, ότι κακώς της επιβλήθηκαν κυρώσεις για μη ενημέρωση της Αρχής και κάνει επίκληση των διατάξεων που ίσχυαν το 2005 αλλά και της κυβερνητικής εντολής για τη διατήρηση του απορρήτου των ερευνών.

Με την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, απορρίπτονται ως προδήλως αβάσιμοι τόσο οι τυπικοί, όσοι και οι ουσιαστικοί λόγοι που προβάλλονται. Διατυπώνεται, πάντως, σε ορισμένα σημεία της απόφασης προβληματισμός λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δύο εταιριών, αλλά κρίθηκε ότι η σχέση του κ. Βενιέρη μετην Ericsson, ήταν επιστημονική συνεργασία καιδεν ήταν η άμεση προαγωγή συμφερόντων της εταιρίας. Η σύμβασή του, άλλωστε, είχε λήξει ένα έτος πριν από την τέλεση των υποκλοπών.

Στην απόφαση, επίσης, αναφέρεται ότι η Vodafone έπρεπε να απευθυνθεί από την πρώτη στιγμή στην ΑΔΑΕ, που είναι το αρμόδιο όργανο, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο και όχι στον πρωθυπουργό, που είναι αναρμόδιος για ένα τέτοιο θέμα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.