ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ. Μυτιληναίος: Κορυφαία προτεραιότητα η Εταιρική Διακυβέρνηση

10:05 - 25 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Ευ. Μυτιληναίος: Κορυφαία προτεραιότητα η Εταιρική Διακυβέρνηση
Ιδιαίτερα μεγάλη αίσθηση έκανε στους μετόχους του ομίλου Mytilineos - που χθες κατέκλισαν τα νέα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι - η εκτενής αναφορά του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου στα ζητήματα της εταιρικής διακυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο κ. Μυτιληναίος αφιέρωσε σημαντικό χρόνο για να φέρει στο προσκήνιο τα ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης και το πόσο σημαντικά είναι αυτά στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, αλλά και στο διεθνές επενδυτικό στερέωμα.

Σημείωσε πως αυτά τα ζητήματα έχουν απασχολήσει πολύ τον ΣΕΒ (σ.σ. ειδικά μετά τα γνωστά αρνητικά περιστατικά), ενώ ενημέρωσε εκτενώς για όλες τις διαδικασίες που πλέον εφαρμόζει ο όμιλος σ' αυτόν τον τομέα.

Αίσθηση έκανε αυτό που είπε για τους ξένους θεσμικούς στις συναντήσεις τους με στελέχη του ομίλου στα διεθνή forum και στα road show, όπου το πρώτο ζήτημα που ερωτούν είναι για το ποιες διαδικασίες τηρεί ο όμιλος στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης. «Μόνο όταν ικανοποιηθούν από αυτή την απάντηση ξεκινούν συζητήσεις για να επενδύσουν στον όμιλο», σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος.

Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Μυτιληναίος τόνισε πως ο όμιλος που διευθύνει εφαρμόζει σ’ αυτόν τον τομέα από την 1 Ιανουαρίου 2019 τον αγγλικό κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης που είναι ίσως πιο αυστηρός ακόμη και από τον αμερικάνικο.

«Έχουμε 100% ανεξαρτησία στις Επιτροπής Ελέγχου, Αμοιβών και συνεχίζουμε σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε. Έτσι, επισήμανε πως η Μυτιληναίος έχει – σε ορισμένους τομείς – την υψηλότερη βαθμολογία στην Εταιρική Διακυβέρνηση σε όλο το ελληνικό χρηματιστήριο.

«Πριν από τρία χρόνια, λάβαμε στρατηγική απόφαση για το μετασχηματισμό της Μυτιληναίος από μια οικογενειακή επιχείρηση σε έναν όμιλο με διεθνή πρότυπα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα» συμπλήρωσε ο Ευαγ. Μυτιληναίος. 

Παράλληλα, θετική αίσθηση έκανε η αναφορά του κ. Μυτιληναίου για το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι προτεραιότητα.

«Όσο επανερχόμαστε στην κανονικότητα τόσο απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ξέρουμε το ρόλο μας στην ελληνική οικονομία αλλά και το μέγεθός μας, έχουμε συναίσθηση του ρόλου μας. Στον βαθμό που μας αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα όπως πρέπει δεν υπάρχει λόγος μεταφοράς έδρας», σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:10 - 25 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.