ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούρδας: Μεταφορείς «πρεσβευτές» της Ελλάδας το «GoHellas»

16:57 - 27 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Βούρδας: Μεταφορείς «πρεσβευτές» της Ελλάδας το «GoHellas»
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, παρουσίασε σήμερα την ενέργεια προώθησης «GoHellas» με στόχο την αύξηση της εμπορευματικής κίνησης από και προς την Ελλάδα.

Τη δυνατότητα να γίνουν οι Έλληνες μεταφορείς «πρεσβευτές» της χώρας μας στο εξωτερικό, με στόχο την αύξηση της εμπορευματικής κίνησης από και προς την Ελλάδα, δίνει η ενέργεια προώθησης «GoHellas - Πάμε Ελλάδα, Πάμε μπροστά!» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που παρουσίασε σήμερα ο γενικός γραμματέας, Θάνος Βούρδας.

Όπως τόνισε ο κ. Βούρδας, σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η προώθηση της Ελλάδας ως σύγχρονο διακομετακομιστικό κέντρο που διεκδικεί επάξια πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο. Δημιουργείται, λοιπόν, ένα εθελοντικό δίκτυο μεταφορέων, το οποίο θα δραστηριοποιείται και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις και τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές από την Ελλάδα προς το εξωτερικό και αντίστροφα, θα οργανώνει εκδηλώσεις και θα επικοινωνεί με ενέργειες, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τις δυνατότητες της χώρας, ενώ θα έχει παρουσία στο διαδίκτυο με έμφαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι μεταφορείς θα μπορούν να εγγράφονται στην ιστοσελίδα του δικτύου «Go Hellas».

«Τα 4 τελευταία χρόνια, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναγνωρίζοντας τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας, ως σημείο συνάντησης τριών ηπείρων, έχει προχωρήσει σε θεσμικά και στρατηγικά βήματα για να την αναδείξει σε ένα σύγχρονο κόμβο μεταφορών», τόνισε ο γενικός γραμματέας. Και πρόσθεσε: «Μία Ελλάδα, που γύρισε σελίδα, γίνεται διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο χάρη στα μεγάλα οδικά και συγκοινωνιακά έργα των τελευταίων ετών. Με δεδομένη τη στρατηγική γεωγραφική θέση της, η χώρα μας μπορεί και έχει πλέον τις δυνατότητες να είναι το εμπορικό σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Μια σύγχρονη εμπορική γέφυρα, που θα μεταφέρει γρήγορα και με ασφάλεια εμπορεύματα σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Αυτή την Ελλάδα οφείλουμε να προωθήσουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αυτή την Ελλάδα θέλουμε να επικοινωνήσουμε με "πρεσβευτές" όλους τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, τουριστικών λεωφορείων, τρένων, αυτοκινήτων, καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό».

Το σύνολο του υλικού της ενέργειας, καθώς και η διαχείριση της ιστοσελίδας του δικτύου, θα παραδοθεί στο Συμβούλιο Εφοδιαστικής. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε το Συμβούλιο Εφοδιαστικής, καθώς και φορείς του κλάδου των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, όπως EEL, ΠΣΧΕΜ, ΟΦΑΕ, ΣΥΝΔΔΕ & L, ΕΒΨ, ΟΣΜΕ, ΓΕΠΟΕΤ, ΕΤΛΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.