ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Flexopack: «Δεν πουλάμε μετοχές. Μένουμε στο ΧΑ»

09:21 - 01 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
Τα συνεχή επενδυτικά προγράμματα, ο στόχος για λειτουργική ανάπτυξη και η επιστροφή κεφαλαίου στα 0,06 ευρώ ανά μετοχή ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Flexopack.

Ο κ. Γκινοσάτης τόνισε ότι δεν εξετάζεται από τη διοίκηση της εταιρείας σχέδιο εξόδου της από το Χρηματιστήριο της Αθήνας. «Σήμερα δεν χρειαζόμαστε κεφάλαια, αλλά μπορεί να χρειαστούμε σε τρία ή δέκα χρόνια, οπότε το ΧΑ μπορεί να μας χρειαστεί». Σε ερώτημα για το αν οι βασικοί μέτοχοι προτίθενται να περιορίσουν το ποσοστό τους προκειμένου να τονωθεί η διασπορά και η εμπορευσιμότητα της μετοχής στο ΧΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε: «Πιστεύουμε στην εταιρεία μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να μειώσουμε το ποσοστό μας».

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη φετινή μας πορεία, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποιος παράγοντας που είτε θα αυξήσει το κόστος των πρώτων υλών, είτε θα επιδράσει αρνητικά στη διεθνή ζήτηση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Flexopack, Σταμάτης Γκινοσάτης, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

O CEO της εταιρείας αφού εστίασε στο διεθνοποιημένο χαρακτήρα του Ομίλου (μικρό ποσοστό πωλήσεων στην εγχώρια αγορά, η οποία μάλιστα δεν παρουσιάζει ανάπτυξη) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • • Στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί σε πολλές γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη και ενδεχομένως θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία της εταιρείας.
  • • Στο τελικό στάδιο που βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα στις μονάδες του Κορωπίου και της Πολωνίας (οδηγούν σε αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας).
  • • Στα μεσοπρόθεσμα σχέδια (δύο-τρία χρόνια) που υπάρχουν για μετεγκατάσταση της παραγωγικής μονάδας στην Αυστραλία σε ακίνητο που ήδη έχει αγοραστεί. Η κίνηση αυτή συνδέεται με το στόχο τη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας στη χώρα, την αύξηση πωλήσεων και την καλύτερη οργάνωση της παραγωγής.
  • • Στην περυσινή ίδρυση θυγατρικής εμπορικής εταιρείας στη Γαλλία και στην πρόσφατη επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ουρουγουάη.
  • • Στη σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων με τα οποία επιβαρύνεται η εταιρεία.
  • • Στην επιλογή της διοίκησης για ανάπτυξη μέσα από την οργανική διαδικασία και όχι μέσω εξαγορών, καθώς δίδεται μεγάλη έμφαση στην δημιουργία ενιαίας κουλτούρας. Τα στελέχη των θυγατρικών και οι πωλητές στις θυγατρικές του εξωτερικού προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες.

Η τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

Το φετινό επενδυτικό πρόγραμμα θα κυμανθεί στα 4-5 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση της εταιρείας να τονίζει ότι οι επενδύσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ: «Πώς είναι δυνατόν όταν η διεθνής αγορά του packaging να αυξάνεται κάθε χρόνο και όταν το δικό μας παγκόσμιο μερίδιο είναι πολύ χαμηλό, εμείς να σταματήσουμε τις επενδύσεις;» αναρωτήθηκε ο κ. Γκινοσάτης, συμπληρώνοντας: «Δεν θέλουμε να μείνουμε στάσιμοι. Όσο αυξάνεται ο πληθυσμός και όσο όλο και περισσότερος κόσμος έχει πρόσβαση στα συσκευασμένα τρόφιμα τόσο ο κλάδος του packaging θα αναπτύσσεται».

Το ενδεχόμενο ενός Brexit ίσως θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την Flexopack. Προς το παρόν στο Ηνωμένο Βασίλειο διατίθεται περίπου το 10% των συνολικών πωλήσεων του Ομίλου.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.