ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tι συμβαίνει στην Σφακιανάκης με την ενδοοικογενειακή κόντρα;

08:30 - 03 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
Tι συμβαίνει στην Σφακιανάκης με την ενδοοικογενειακή κόντρα;
Ολοκληρώθηκε χθες η περίοδος αποδοχής της δημόσιας προσφοράς για να διαγραφεί η μετοχή της Σφακιανάκης από το Χρηματιστήριο. Ωστόσο ξέσπασε ενδοοικογενειακή κόντρα σαν αυτές που έχει ήδη καταγράψει το Χρηματιστήριο με τις περιπτώσεις της Creta Farms και της Καρέλιας. Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Ειδικότερα η σύζυγος του βασικότερου μετόχου της εισηγμένης καταγγέλλει ουσιαστικά ως άκυρη τη διαδικασία της δημόσιας πρότασης. Οι βασικότεροι μέτοχοι της εισηγμένης εταιρείας είναι η Σφακιανάκης Συμμετοχών (στην οποία μέχρι τις αρχές του έτους «το πάνω χέρι» είχε η κα Μιράντα-Ευστρατία Σφακιανάκη) με 54,43% και ο κ. Σταύρος Τάκη (σύζυγος της κας Μιράντας-Ευστρατίας Σφακιανάκη) με 37,5%.

Ωστόσο, σε γενική συνέλευση της Σφακιανάκης Συμμετοχών που έλαβε χώρα στις 5 Φεβρουαρίου 2019, αποφασίστηκε η κεφαλαιοποίηση δανείου που είχε δώσει στην εταιρεία ο κ. Σταύρος Τάκη, με αποτέλεσμα οι μετοχικές ισορροπίες να μεταβληθούν δραστικά και ο κ. Τάκη να βρεθεί με πλειοψηφικό ποσοστό στη Σφακιανάκης Συμμετοχών.

Άρα, μετά την αλλαγή αυτή, ο κ. Τάκη εμφανιζόταν να ελέγχει άμεσα το 37,5% της εισηγμένης Σφακιανάκης και έμμεσα (μέσω της Σφακιανάκης Συμμετοχών, στην οποία απέκτησε την πλειοψηφία) το 54,43%, οπότε οδηγηθήκαμε στη δημόσια πρόταση που υποβλήθηκε προς τους μετόχους μειοψηφίας (προς το υπόλοιπο 8,07%).

Τώρα, θεωρώντας η σύζυγος του κ. Τάκη ως άκυρη τη γενική συνέλευση της 5ης Φεβρουαρίου που άλλαξε τις μετοχικές ισορροπίες στη Σφακιανάκης Συμμετοχών, ουσιαστικά θεωρεί ως άκυρη και τη διαδικασία της δημόσιας πρότασης που ακολούθησε. Από την πλευρά πάντως της εισηγμένης υποστηρίζεται ότι όλα έγιναν νόμιμα και πως η πορεία τόσο της εταιρείας όσο και της δημόσιας πρότασης δεν θα επηρεαστούν στο παραμικρό.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:39 - 03 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.