ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΑΣΕ: 9 στους 10 CEOs θεωρούν θετική την αλλαγή κυβέρνησης

14:43 - 05 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
ΕΑΣΕ: 9 στους 10 CEOs θεωρούν θετική την αλλαγή κυβέρνησης
Η αλλαγή κυβέρνησης θα έχει μέτρια ως υψηλή θετική επίδραση στις οικονομικές επιδόσεις της χώρας θεωρούν 9 στους 10 CEOs. Παράλληλα, 4 στους 10 CEOs συμφωνούν ότι η Ελληνική οικονομία θα παρεκκλίνει από την αναπτυξιακή προοπτική, αν υλοποιηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες παροχών.

Εννιά στους δέκα CEOs θεωρεί ότι η αλλαγή κυβέρνησης θα έχει θετική επίδραση στις οικονομικές επιδόσεις της χώρας, ενώ παράλληλα το 50% αυτών εκφράζουν την άποψη ότι η επίδραση θα είναι υψηλά θετική. Μόνο το 8% των CEOs  πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει καμία επίδραση, ποσοστό που αυξάνεται σε 14% για τους CEOs των βιομηχανικών επιχειρήσεων, ενώ αντίθετα μειώνεται σε 5% μεταξύ των CEOs που διοικούν πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Οι CEOs ερωτήθηκαν επίσης για το αν η υλοποίηση των παροχών που ανακοινώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο θα οδηγήσει σε εκτροπή της Ελληνικής οικονομίας από τον αναπτυξιακό δρόμο. Το 43% των CEOs συμφωνούν ότι η Ελληνική οικονομία θα παρεκκλίνει από την αναπτυξιακή προοπτική, αν υλοποιηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες παροχών. Παράλληλα ένας στους δύο CEOs εκφράζει αδυναμία να κρίνει το αποτέλεσμα εφαρμογής αυτής της πολιτικής παροχών, ενώ μόνο το 8% διαφωνεί με την άποψη ότι οι προεκλογικές παροχές θα εκτρέψουν την ελληνική οικονομία από την αναπτυξιακή τροχιά.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΑΣΕ, κ. Βασίλης Ραμπάτ, δήλωσε:

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 2ο τρίμηνο του 2019 αντιστρέφοντας την καθοδική πορεία των τελευταίων τριμήνων, παρουσίασε σημαντική βελτίωση και αυξήθηκε στις 171 μονάδες έναντι 156 του προηγούμενου τριμήνου. Η δυναμική του δείκτη ενσωματώνει την πεποίθηση των CEOs ότι η αναμενόμενη αλλαγή της κυβέρνησης θα τερματίσει την περίοδο της στασιμότητας και της αβεβαιότητας οδηγώντας την Ελληνική οικονομία σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά. Εννιά στους δέκα CEOs συμφωνούν ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα επηρεάσει θετικά σε μέτριο ως υψηλό βαθμό τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα σεβαστό ποσοστό των CEOs (43%) εκφράζουν την άποψη ότι αν υλοποιηθούν οι διάφορες παροχές που έχουν εξαγγελθεί προεκλογικά η Ελληνική οικονομία θα παρεκκλίνει από την αναπτυξιακή προοπτική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.