ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαράντης: Πάνω από εννέα ευρώ και σε νέα ιστορικά υψηλά

08:35 - 16 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
Σαράντης: Πάνω από εννέα ευρώ και σε νέα ιστορικά υψηλά
Αποτελώντας την… επιτομή της σταθερής, συνεπούς μετοχής εδώ και πολλά χρόνια, η Σαράντης βρίσκεται πλέον σε νέα ιστορικά υψηλά, πηγαίνοντας μάλιστα κόντρα στο διορθωτικό (εσχάτως) κλίμα του Χ.Α.

Η μετοχή της Σαράντης έκλεισε χθες για πρώτη φορά στην 25χρονη παρουσία της στο Χ.Α. πάνω από τα 9 ευρώ και συγκεκριμένα στα 9,01 ευρώ με νέα άνοδο 1,35% ανήκοντας μόλις στα πέντε blue chips που χθες έκλεισαν ανοδικά, σε μια πτωτική αγορά.

Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της Σαράντης ανέρχεται στα 629,59 εκατ. ευρώ, έχοντας φτάσει στην 20η θέση του συνόλου των αποτιμήσεων του ελληνικού χρηματιστηρίου, αφήνοντας πίσω ομίλους όπως ΓΕΚ Τέρνα, Aegean Airlines, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Fourlis κ.α.

Η μετοχή της Σαράντης αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόπιστα «χαρτιά» της αγοράς όλα τα τελευταία χρόνια, έχοντας εκπληκτική πορεία. Η μετοχή φυσικά δεν κάνει τίποτα άλλο από το αντανακλά την επίσης εκπληκτική πορεία του ομίλου σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Πλέον η Σαράντης έχει γίνει μια… πολυεθνική, με πωλήσεις σε πάνω από 60 χώρες, με μονάδες στην Ευρώπη, ενώ σχεδόν τα 2/3 των πωλήσεων έρχονται από το εξωτερικό.

Όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο Χ.Α. δεν κοίταξε να επενδύσει στον πακτωλό των δανεικών, γι’ αυτό κρατάει σχεδόν σε ασήμαντο – για το μέγεθός του – το δανεισμό του, ενώ διακρίνεται για το ισχυρότατο ταμείο, διαχρονικά.

Θυμίζουμε πως η Σαράντης εισήχθη στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 4 Ιουλίου του 1994 και έκτοτε έχει μόνο ανοδική πορεία. Αρχικά μπήκε στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. ως μια μικρή εμπορική εταιρεία, κατόπιν προ περίπου οκτώ ετών μπήκε στον Mid Cap, ενώ τα τελευταία 3-4 χρόνια ανήκει στην ελίτ του Χ.Α. και στον FTSΕ, με τις 25 μεγαλύτερες – εισηγμένες – ελληνικές επιχειρήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.