ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Edison: Ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο ισχυροποιούν την Mytilineos

12:30 - 30 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
Edison: Ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο ισχυροποιούν την Mytilineos
Έκθεση της EDISON προβλέπει μεγάλη πρόοδο για την Mytilineos στον τομέα της ενέργειας για το 2019, ο οποίος θα συμβάλλει τα μέγιστα την ισχυροποίηση της κερδοφορίας της εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, προβλέπεται τριπλασιασμός των EBITDA της εταιρείας στο πρώτο μισό του 2019, ενώ αν συνυπολογιστούν και τα έσοδα από τη μονάδα που βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής, προστίθενται 60 εκατ. EBITDA σε ετήσια βάση με το IRR της επένδυσης στο 19%. 

Η τιμή στόχος των 12,3 ευρώ δεν περιλαμβάνει τη νέα μονάδα, η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς της EDISON θα φέρει 1,9 ευρώ ανά μετοχή ή αλλιώς 16% άνοδο σε σχέση με την αποτίμηση. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν η αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια, τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους λόγω της μειωμένης τιμής του αερίου, οι μεγαλύτεροι όγκοι παραγωγής (24,7% στο πεντάμηνο), το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην προμήθεια (5,14%).

Εκμετάλλευση του momentum της ελληνικής ενεργειακής αγοράς 

Η έκθεση, παράλληλα, επισημαίνει την εκτίμηση ότι η εταιρεία μπορεί να εκμεταλλευτεί το θετικό αναπτυξιακό momentum της ελληνικής ενεργειακής αγοράς καθώς εμφανίζει καλές επιδόσεις στον τομέα προμήθειας αερίου, λειτουργεί χαμηλού κόστους μονάδες παραγωγής ρεύματος, με μεγάλη απόδοση.

Συγχρόνως και με δεδομένη την έμφαση που θα δώσει στην ενεργειακή αγορά η νέα κυβέρνηση, αναμένεται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις που θα ευνοήσουν τη Mytilineos, αναφέρει η EDISON ως αποτέλεσμα των αλλαγών στο πεδίο του ανταγωνισμού.

Η σημασία του εργοστασίου CCGT 

Η δομική ανάπτυξη της Mytilineos αναμένεται σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου να ευνοηθεί και από το αρνητικό περιβάλλον για τις μονάδες λιγνίτη, που έχουν μεγάλη ηλικία, χαμηλή απόδοση και αρνητικές οικονομικές επιδόσεις. Υπό αυτήν την έννοια η επένδυση στο νέο εργοστάσιο CCGT έχει στρατηγική και οικονομική λογική. «Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση της έναρξης της επένδυσης είναι θετική καθώς η νέα μονάδα πιθανότατα θα επιτύχει υψηλό συντελεστή φορτίου και θα λειτουργήσει ως μονάδα βάσης για το σύστημα, αυξάνοντας τα περιθώρια όσο η αγορά θα καθίσταται πιο οριακή» σημειώνεται.

Ειδική αναφορά γίνεται τόσο στις αγορές των ΑΠΕ όσο και του αερίου. Για τα ανανεώσιμα η εκτίμηση του οίκου είναι ότι 100MW νέων έργων στην περίοδο 2018 - 2020 με το νέο σύστημα των δημοπρασιών θα προσθέσουν επιπλέον 10 εκατ. στα EBITDA με IRR 9%. 

Στον τομέα του φυσικού αερίου, σύμφωνα με την EDISON υπάρχουν κρυμμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες στο πλαίσιο της υλοποίησης του στόχου για την ανάδειξη της ελληνικής αγοράς ως ενεργειακού κόμβου για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 30 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.