ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως ξεπέρασαν τα μνημόνια οι επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Κύριο

08:00 - 11 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Πως ξεπέρασαν τα μνημόνια οι επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι μια συλλογική προσπάθεια από αμιγώς ελληνικές εταιρίες που δημιουργήθηκε στη καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα από τη σύστασή του ελληνικού κράτους, όταν συναντήθηκαν έξι επιχειρηματίες. Είχαν τις ίδιες αγωνίες και τους φόβους όπως όλοι οι συνάδελφοι τους για πως θα επιβιώσουν απέναντι στην οικονομική λαίλαπα που έπληξε τη χώρα.

του Ανέστη Ντόκα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Ιουλίου.

Από το 2012 που πραγματοποιή­θηκε αυτή η πρώτη συνάντηση έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρό­νια και η πρωτοβουλία της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μεγάλωσε και ως μία κοινότητα εταιριών, αγκαλιάζει σήμερα έναν συνασπισμό 57 εταιριών με 67 εργοστασιακές μονά­δες, έναν συνολικό κύκλο εργα­σιών 1,3 δισ. ευρώ και απασχολούν 5.500 εργαζομένους. Απώτερος στόχος της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» εί­ναι η δημιουργία παραγωγικού πλούτου με σκοπό την ευημερία και τη βελτίωση του βιοτικού επι­πέδου του πολίτη της χώρας μας.

Η καλοκαιρινή έκδοση του REPORTER MAGAZINE ζήτησε να μάθει από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές-επιχειρηματίες πως κατάφεραν να επιβιώσουν απέναντι στη κρίση. Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών αποκαλύπτει τις μεθόδους που ακολούθησε απέναντι στη μεγαλύτερη κρίση που έζησε η χώρα.

Μαριλένα Νιτσιάκου

Γραμματέας του ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και Διευθύντρια Εμπορικού και Μάρκετινγκ της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ

Έχοντας καθιερωθεί στο μυαλό καταναλωτών και επαγγελματιών ως η κορυφαία παραγωγός εταιρία προϊόντων κοτόπουλου, η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, αναπτύσσεται περαιτέρω, ενώ δραστηριοποιείται σε αγορές εκτός Ελλάδος αλλά και καινοτόμους κλάδους της παραγωγής.

Παράλληλα, ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες προχωράει με συνεχείς βελτιώσεις και αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων ενώ εστιάζει στην εφαρμογή δέσμης αξιών που έχουν ως αποτέλεσμα την υψηλή διατροφική ποιότητα των προϊόντων αλλά και τις βέλτιστες συνθήκες εργασίας. Σε εξέλιξη, βρίσκεται και ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο ύψους 50 εκατ. ευρώ, με την υλοποίηση του οποίου, αναμένεται η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της εταιρίας στην πτηνοτροφική αγορά αλλά και στους υπολοίπους τομείς δραστηριότητας.

Χρήστος Παπαδημητρίου

CEO της Kalamata - Παπαδημητρίου

Η στρατηγική μας για τη διαχείριση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που έπληξε την οικονομία της χώρας μας είχε ως στόχο αφενός την θωράκιση της επιχείρησης μας, αφετέρου την υπερπήδηση των εμποδίων που αυτή δημιούργησε στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Επιλέξαμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια μας, ενισχύοντας παράλληλα τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα στην εγχώρια αγορά. Εστιάσαμε στην εφαρμογή καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία και στην καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων -υλικών και άυλων- ώστε σήμερα να μπορούμε να πούμε ότι είναι περισσότερα αυτά που κερδίσαμε στα δέκα χρόνια της κρίσης από αυτά που χάσαμε.

Αθανασία Δάκου

Μέλος του ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και Εμπορική Διευθύντρια της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΗΛΙΟΣ

Στα χρόνια της κρίσης, στη Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ ανακαλύψαμε τις ευκαιρίες, τολμήσαμε και υλοποιήσαμε ένα δυναμικό πρόγραμμα επενδύσεων.

Με ιστορία και εμπειρία 87 χρόνων, επενδύσαμε σε τεχνολογικό εξοπλισμό, στη δημιουργία και ανάπτυξη καινοτόμων και μοναδικών προϊόντων και στη διείσδυση σε νέες αγορές. Ενισχύσαμε την εξωστρέφεια και την εξαγωγική μας δραστηριότητα, εξασφαλίζοντας νέες συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες και παράλληλα δώσαμε βαρύτητα στο άνοιγμα νέων αγορών και στις 5 ηπείρους.

Η καθετοποιημένη παραγωγική δομή, η υψηλή τεχνογνωσία και το έμπειρο προσωπικό μας συμβάλλουν στη διασφάλιση της παραγωγής των υψηλής ποιότητας ζυμαρικών μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.