ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υψηλός δανεισμός αλλά και άνοδος πωλήσεων για Intracom

08:17 - 06 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Υψηλός δανεισμός αλλά και άνοδος πωλήσεων για Intracom
Στα 115 εκ ευρώ αναμένεται να ανέλθει ο συνολικός δανεισμός της Intracom για το σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης απέναντι στα υψηλά δάνεια μιλούν για έναν ετήσιο ενοποιημένο κύκλο εργασιών που θα προσεγγίζει τα 530 εκ ευρώ ενώ η λειτουργική κερδοφορία(EBITDA) θα διαμορφωθεί στα 36 εκ ευρώ.

Η ίδρυση θυγατρικής στο Λουξεμβούργο θα θωρακίσει την τεχνολογική ανάπτυξη της εταιρίας στο εξωτερικό. Για το 2019, η εταιρεία αναφέρει 120 εκατ. ευρώ νέες προς υπογραφή συμβάσεις.

Φαίνεται ωστόσο ότι και στη χρονιά που διανύουμε, η Intrakat θα είναι η αιχμή για την ανάπτυξη του ομίλου. «Η Intrakat εστιάζει στους τομείς των κατασκευών και των ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων επενδύοντας σε συνεργασίες που διαθέτουν τεχνογνωσία στην κατασκευαστική αγορά, προσδοκώντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ομίλου στον χώρο», αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση του ομίλου Intracom, όπου σημειώνεται ότι αναμένεται η σταδιακή επέκταση της κατασκευαστικής θυγατρικής εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού και ειδικά στις χώρες των Βαλκανίων (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία) αλλά και της Κεντρικής Ευρώπης (Πολωνία).

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.