ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μοντέλο» Pharmathen στις νέες επιχειρηματικές κινήσεις Βασίλη και Νέλλης Κάτσου

10:15 - 08 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
«Μοντέλο» Pharmathen στις νέες επιχειρηματικές κινήσεις Βασίλη και Νέλλης Κάτσου
Εταιρίες με «εξαγωγικό και καινοτομικό στόρυ» που πατούν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής παραγωγικής βάσης φαίνεται να αναζητούν ο Βασίλης Κάτσος και η Νέλλυ Κάτσου, συνεχιστές της Pharmathen, της οποίας το 80% το 2015 απέκτησε η BC Partners.

Ουσιαστικά, τη στρατηγική που ανέπτυξαν και αναπτύσσουν στη Pharmathen, (όπου σήμερα είναι μέτοχοι) με έμφαση στην καινοτομία, την αναζήτηση νέων αγορών και την εξωστρέφεια, επιδιώκουν να εφαρμόσουν στις νέες επιχειρηματικές τους κινήσεις που αφορούν κλάδους όπως τα τρόφιμα, η υγεία και ο τουρισμός.

Σημειώνεται ότι συμμετέχουν στην επενδυτική εταιρία  VNK Capital που έχει αποκτήσει το 36% της εταιρείας Παλίρροια, την ιδιωτική πολυκλινική SEA Medical Health Clinic στη Μύκονο, το 25% της εταιρείας logistics Foodlink αλλά και ποσοστό της Lamda μαζί με τον Πάνο Γερμανό. Ειδικά στην αγορά των τροφίμων, όπως και σε άλλους δυναμικούς κλάδους εστιάζουν, όπως ανέφεραν στο περιθώριο εκδήλωσης για τα εγκαίνια  παραγωγικής μονάδας, που κατασκευάζει ενέσιμα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης στις Σάπες της  Ροδόπης την περασμένη Παρασκευή. «Εξάγουμε ελληνική τεχνογνωσία, αυτός είναι ο στόχος» ανέφερε με αφορμή τη Pharmathen και προβολή στα άλλα επιχειρηματικά σχέδια ο Βασίλης Κάτσος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της VNK Capital στην Παλίρροια, είπε ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα στον κλάδο των τροφίμων και θα ακολουθήσουν κι άλλα τα οποία θα αφορούν στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά και εταιρείες, που  έχουν εξαγωγικό  προσανατολισμό και  προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα. Ειδικά για την Παλίρροια το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην επέκταση του δικτύου  της στο εξωτερικό και στην προώθηση νέων προϊόντων.

Σχετικά με την Creta Farms, όπου όπως αποκάλυψε ο κ. Βασίλης Κάτσος υπήρχε ένα ενδιαφέρον, οι προσωπικές αντιδικίες των αδελφών Δομαζάκη έχουν καταστήσει την εταιρία μη ελκυστική, προς στιγμή καθώς όλος αυτός ο θόρυβος την οδηγεί σε απαξίωση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κάτσος τώρα είναι πολλά τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η εισηγμένη αναδεικνύοντας, ως το πιο βασικό, ότι δεν υπάρχει μέτοχος για να διαπραγματευθεί και να δώσει μια προσφορά. Πρόσθεσε, πάντως, ότι παρακολουθεί την υπόθεση καθώς κομβικός αναμένεται να είναι και ο ρόλος των τραπεζών.  

Σε σχέση με το Ελληνικό (η εταιρεία VNK Capital σε συνεργασία με την εταιρεία Olympia Group του Πάνου Γερμανού έχουν αποκτήσει το 12,8% της Lamda Development) ο Βασίλης Κάτσος ξεκαθάρισε ότι ως μέτοχος θα συμμετέχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, την οποία η αγορά την προσδιορίζει ότι θα ανακοινωθεί όταν οι μετοχές της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε, μεταβιβασθούν στην ανάδοχο και εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Τόνισε δε ότι το εταιρικό σχήμα όπου μετέχει θα ενδιαφερθεί για αδιάθετες μετοχές τυχόν θα έχουν  μείνει από την όλη διαδικασία.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.