ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλο πτωτικό σερί στον Mid Cap λόγω Intracom, MIG και MLS

08:15 - 10 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Μεγάλο πτωτικό σερί στον Mid Cap λόγω Intracom, MIG και MLS
Σε επενδυτική… δυσμένεια έχει πέσει ο ευρύτερος χώρος της λεγόμενης μεσαίας αποτίμησης και του Mid Cap το τελευταίο διάστημα, εν μέσω σημαντικών πιέσεων σε ομίλου όπως Intracom, MIG, MLS, Παπουτσάνης, AVAX κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης Mid Cap στις τελευταίες 15 συνεδριάσεις από τις 18 Σεπτεμβρίου έχει 12 πτωτικές συνεδριάσεις και μόλις τρεις ανοδικές, με τις απώλειες να πλησιάζουν το 15% το ίδιο διάστημα! Μόνο την περασμένη εβδομάδα ο Mid Cap έκλεισε με πτώση 8,38% - καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διόρθωση απ’ όλους τους υπόλοιπους δείκτες κεφαλαιοποίησης, ενώ τα κέρδη από την αρχή του 2019 έχουν μειωθεί στο +24%!

Ασχέτως αν χθες αντέδρασε ο Mid Cap, η αλήθεια είναι ότι σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν καταγραφεί ρευστοποιήσεις στον όμιλο Κόκκαλη με αιχμή την Intralot που αντιμετωπίζει προβλήματα με το συμβόλαιο στις ΗΠΑ. Επίσης, σημαντικές πιέσεις έχει δεχτεί η MIG λόγω της ματαίωσης των διαπραγματεύσεων με το Farallon Capital, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν παίξει το «άδειασμα» στη μετοχή της MLS με τα διαρκή χαμηλά τριάμισι ετών, αλλά και η Παπουτσάνης που το 3ήμερο αυτής της εβδομάδας υποχωρεί σε ποσοστό κοντά στο 9%.

Ρόλο επίσης έχουν παίξει οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου που έδωσαν το έναυσμα για επανεξέταση θέσεων στο ταμπλό του Χ.Α., με αποτέλεσμα αρκετοί επενδυτές να οδηγούνται σε «κλείδωμα» ρευστότητας και αναζήτηση νέων ευκαιριών.

Ο δείκτης Mid Cap έκλεισε χθες στις 1.176,61 μονάδες (+1,11%), απέχοντας όμως σημαντικά από το υψηλό τελευταίων ετών και τις 1.467,88 μονάδες που βρέθηκε στις 31 Ιουλίου, ημέρα που και ο Γενικός Δείκτης «πέτυχε» το υψηλότερο κλείσιμο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών στις 899,93 μονάδες. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 10 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.