ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean Airlines: Περιμένοντας την πρόταση της Texas Pacific

17:09 - 08 Ιουν 2007 | Επιχειρήσεις
Aλλάζουν τα δεδομένα ως προς την πορεία της Aegean Airlines στο Χ.Α. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέτοχοι εξετάζουν την προσφορά της Texas Pacific Group, η οποία προβλέπει την αγορά του συνόλου των μετοχών της αεροπορικής έναντι του ποσοσού των 470 με 500 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Aegean, μόλις την Τετάρτη έλαβε το "πράσινο φως" για την διαπραγμάτευση των μετοχών της στην Σοφοκλέους.
Το θέμα που προέκυψε από την περασμένη εβδομάδα ήταν ότι οι βασικοί μέτοχοι της Aegean συνομιλούν με το fund, Τ exas Pacific Group, προκειμένου να πάρει πακέτο μετοχών, γεγονός το οποίο θα ακύρωνε την διαδικασία εισαγωγής στο Χ.Α.

Οσον αφορά τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία του κ. Θ. Βασιλάκη, απαρτίζεται από γνωστά ονόματα Ελλήνων επιχειρηματίων. Οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας είναι ο όμιλος εταιρειών Θ. Βασιλάκη (Auto Hellas,Saab, Seat), ο όμιλος εταιρειών Λασκαρίδη, ο κ. Γ.Δαυΐδ ( Coca Cola 3E και Frogoglass), ο όμιλος εταιρειών Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Δ. Ιωάννου της κατασκευαστικής J&P Overseas (J&P ΑΒΑΞ) και ο όμιλος εταιρειών Κωνσταντακόπουλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.