ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπε ο Mr. Strategy στην Ελλάδα !

17:35 - 08 Ιουν 2007 | Επιχειρήσεις
Με επιτυχία, παρουσία 350 περίπου συνέδρων πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007, στο Κέντρο Τεχνών στο ACS, μια μοναδική εκδήλωση με ομιλητή τον Dr. Kenichi Ohmae.

Ο “Μr. Strategy” ανέλυσε γιατί τα κράτη αλλά και οι επιχειρήσεις πρέπει να μάθουν να αναπτύσσουν Δημιουργική Στρατηγική για να επιβιώσουν και να διαπρέψουν μέσα στην ‘‘Επόμενη Παγκόσμια Φάση’’. Ο Ohmae που πρώτος μίλησε για παγκοσμιοποίηση, καθιερώνοντας τον όρο, αιτιολόγησε γιατί οι οικονομικές θεωρίες του παρελθόντος δεν αποδίδουν πια και αναφέρθηκε στο περίφημο μοντέλο του σχετικά με τους «Στρατηγικούς Βαθμούς Ελευθερίας». Τέλος, υπέδειξε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογία και οι άλλες πλατφόρμες ανάπτυξης, παρέχοντας οδηγό «θανάτου» και «αναγέννησης» για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Όλο το δεύτερο μέρος της παρουσίασης, ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα ως χώρα, στις ελληνικές επιχειρήσεις και στις δημιουργικές στρατηγικές που πρέπει αυτές να αναπτύξουν προκειμένου όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να διαπρέψουν στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον του 21ου αιώνα, σε αυτό που ο Dr. Ohmae αποκαλεί «αόρατη ήπειρο».

Την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση πάνελ το οποίο συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος κύριος Φοίβος Καρζής. Στο πάνελ συμμετείχαν, εκτός από τον Dr. Ohmae, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κύριος Πέτρος Δούκας και η Βουλευτής Επικρατείας και πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Απασχόλησης, κυρία ’ννα Διαμαντοπούλου. Συζήτησαν για τις στρατηγικές τις οποίες πρέπει να αναπτύξουν τόσο η Ελλάδα ως χώρα, όσο και οι Ελληνικές επιχειρήσεις, για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της νέας ‘‘περιφερειακής επικράτειας’’ που μελλοντικά θα αποτελέσει τον επικρατέστερο οικονομικό θεσμό.

Την έναρξή της Ημερίδας κήρυξε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κύριος Takanori Kitamura. Τελούσε δε υπό την αιγίδα του Ελληνοιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Marketing και Επικοινωνίας με Νέες Τεχνολογίες για Στελέχη Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, καθώς και του ΣΕΛΠΕ.

Την παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων του Επιχειρηματικού και του Πολιτικού κόσμου, καθώς και του Τύπου. Την Ημερίδα διοργάνωσε η ΠΡΟΘΕΣΗ Α.Ε.

Ήταν η όγδοη κατά σειρά μεγάλη εκπαιδευτική εκδήλωση της εταιρείας αυτής, η οποία από το 2005 έχει διοργανώσει εξαιρετικά επιτυχημένες Ημερίδες, με ομιλητές όπως ο John P. Kotter, o Daniel Goleman, ο Jay Conrad Levinson, o Jack Trout κ.ά.

Ο επόμενος σταθμός στο ταξίδι της γνώσης και του πολιτισμού θα είναι η διοργάνωση από την ΠΡΟΘΕΣΗ Α.Ε. της τελευταίας παγκοσμίως ημερίδας του Νο 1 γκουρού του Management στον κόσμο Dr. Ken Blanchard (Ο μάνατζερ του ενός λεπτού), στις 6 Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.