ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aπόστολος Βακάκης(πρόεδρος JUMBO): Ετοιμάζουμε νέα γενιά προϊόντων για να καλύψουμε το 9% των προϊόντων που θα χάσουμε από το e-commerce

08:06 - 17 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Aπόστολος Βακάκης(πρόεδρος JUMBO): Ετοιμάζουμε νέα γενιά προϊόντων για να καλύψουμε το 9% των προϊόντων που θα χάσουμε από το e-commerce
«Θα χάσουμε το 9% των προϊόντων μας την επόμενη πενταετία, μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Γι' αυτό προετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε σε νέα προϊόντα τα οποία δεν θα σας αποκαλύψω ακόμη για λόγους ανταγωνισμού». Αυτό δήλωσε χθες στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος του ομίλου Jumbo Απόστολος Βακάκης κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρίας ένα εικοσιτετράωρο μετά την δημοσιοποίηση των ετήσιων αποτελεσμάτων.

Όπως τόνισε, στόχος της διοίκησης είναι μέχρι το 2021 να απλοποιηθεί  η λειτουργία του δικτύου καταστημάτων της Jumbo με την απευθείας σύνδεση καταστήματος-αποθήκης.Ο κ. Βακάκης αποκάλυψε επίσης ότι και το 2020 η εταιρία έχει κλείσει τους ναύλους των μεταφορών καθώς έχει έρθει σε συμφωνία με τις μεταφορικές εταιρίες.

Ο πρόεδρος του Jumbo απαντώντας σε ερωτήσεις των θεσμικών επενδυτών τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται να εισέλθει στην επένδυση του Ελληνικού με τη δημιουργία καταστήματος και πρόσθεσε ότι δεν θα επηρεασθούν οι πωλήσεις της εταιρίας από την κατάργηση του πλαστικού αφού όπως είπε θα «διαθέσουμε νέα προϊόντα που θα αντικαταστήσουν το πλαστικό»

Σύμφωνα με το κ. Βακάκη το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος) της χρήσης 2019-2020, οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 8%  ενώ το προσεχή Νοέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει το 14ο κατάστημα. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 αναμένεται να λειτουργήσουν  τα Jumbo από ένα κατάστημα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία. Τη τρέχουσα χρήση οι επενδύσεις θα ανέλθουν στα 55 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ο κ. Βακάκης σχολίασε τα εξής: «η προδιάθεση της κυβέρνησης να βοηθήσει δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην ιδιωτική οικονομία γιατί θα χρειαστεί να χρηματοδοτήσει και μία σειρά εκκρεμότητες  στο δημόσιο που της έχει μεταφέρει στο μέλλον και θα πορεύεται σε ένα τραυματισμένο  κράτος με τραυματισμένη νοοτροπία».

Σύμφωνα, με τα ετήσια αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Jumbo για τη χρήση από 1ης Ιουλίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2019 ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκε σε 812,18 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 7,82% σε σύγκριση με τη χρήση 2017/2018. Μία από τις αιτίες για την αύξηση ήταν η οργανική ανάπτυξη του ομίλου, καθώς εντός της εξεταζόμενης χρήσης λειτούργησε τρία νέα υπερκαταστήματα στη Ρουμανία, καθώς και ένα στην Κατερίνη.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 238,18 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,54%, ενώ τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 162,87 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 7,79% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση. Στις 30/6/2019 οι βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις της Jumbo ήταν μόλις 0,17 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 96,5%. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1,16 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,73%, λόγω κυρίως της ενισχυμένης κερδοφορίας.

Λόγω της αυξημένης ρευστότητας η Jumbo ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στην προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6 Νοεμβρίου, τη διανομή μερίσματος 0,47 ευρώ/μετοχή (μεικτό) από 0,39 ευρώ/μετοχή πέρυσι. Στην ίδια γενική συνέλευση, εξάλλου, οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν για αλλαγή της εταιρικής χρήσης έτσι ώστε αυτή να ταυτίζεται με το ημερολογιακό έτος. Στη σχετική ανακοίνωση της Jumbo αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αυτό γίνεται προκειμένου «η εταιρεία να μην υστερεί σε τίποτα έναντι των υπολοίπων εισηγμένων ως προς την αναγγελθείσα νέα αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης». 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.