ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Άνοδος στα λειτουργικά κέρδη του εννεαμήνου

18:31 - 21 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Άνοδος στα λειτουργικά κέρδη του εννεαμήνου
Τα οικονομικά αποτελέσματα για το διάστημα Ιανουάριος - Σεπτεμβρίου του 2019 ανακοίνωσε η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.. Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία παρουσίασε ο Όμιλος (εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) στο εννεάμηνο του 2019, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 47,8 εκ. € έναντι 47,3 εκ. € το 2018 σημειώνοντας αύξηση 1%. Πολύ θετική και η πορεία της Λάϊον Ρένταλ, η οποία έχοντας πλέον διανύσει και το γ’ τρίμηνο, το ισχυρότερο τόσο σε πωλήσεις όσο και σε κερδοφορία, συνεισφέρει σημαντικά στα μεγέθη του Ομίλου.

Το 2019 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο για τον Όμιλο. Με την απόκτηση συμμετοχής 80,5% στην Λάϊον Ρένταλ Α.Ε (αποκλειστικός δικαιοδόχος της Sixt GmbH για την Ελλάδα), ο Όμιλος διευρύνει πλέον σημαντικά τα μεγέθη του και παράλληλα δραστηριοποιείται σε ένα νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, όπως αυτός της ενοικίασης αυτοκινήτων. Η ενοικίαση αυτοκινήτων, έχοντας ως κύριο τροφοδότη τον εισερχόμενο τουρισμό, έχει επιδείξει διαχρονικά ισχυρή ανάπτυξη ακόμα και μέσα στην οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. 

Αναλυτικά:

moto1

Η κερδοφορία και ο περιορισμός του κεφαλαίου κίνησης είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου (εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) στα επίπεδα των 2,1 εκ. €. Με την ενσωμάτωση όμως της Λάϊον Ρένταλ ο δανεισμός πλέον ανέρχεται στα 27,8 εκ. €.

Επίσης, εντός του εννεάμηνου του 2019 ολοκληρώθηκε η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης του Ομίλου με την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκ. €.

Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) στην Ελλάδα, μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών, παρουσίασαν μια σταθεροποιητική τάση με αυξημένη όμως κερδοφορία, ενώ οι διεθνείς δραστηριότητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) συνεχίζουν την ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσίασαν οριακή κάμψη λόγω μη διαθεσιμότητας συγκεκριμένων μοντέλων, μια κατάσταση όμως που έχει ήδη εξομαλυνθεί με σημαντικά θετική επίδραση να αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο.

Είναι γνωστό ότι ο κλάδος ενοικίασης αυτοκινήτων παρουσιάζει έντονη εποχικότητα με το γ’ τρίμηνο να συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων και μάλιστα με πολύ έντονη κερδοφορία. Η ενσωμάτωση της νέας δραστηριότητας (Sixt) εξακολουθεί να κινείται με γοργούς ρυθμούς και με πολύ θετικά αποτελέσματα συνεισφέροντας στο εννεάμηνο πωλήσεις 23,8 εκ. και λειτουργικά κέρδη 2,1 εκ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε «Το 2019 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά. Από την μια η έμφαση στην κερδοφορία για Yamaha καιPorsche και από την άλλη η επιτυχής ενσωμάτωση της Sixt. Τα αποτελέσματα του ενιαμήνουεπιβεβαιώνουν ότι κινούμαστε σαφώς εντός των στόχων μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 22 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.