ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερκαλύφθηκε το ομόλογο της Mytilineos - Στο 2,5% το επιτόκιο Κύριο

13:05 - 22 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Με επιτυχία ολοκληρώνεται στα επόμενα λεπτά η έκδοση του ευρωομολόγου της Mytilineos αξίας 500 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσφορές από ξένα funds και από εγχώριους επενδυτές έφτασαν τα 1,3 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας την έκπτωση του ομολόγου. Το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 2,5% από 2,75% που ήταν στο ξεκίνημα της σημερινής ημέρας.

Με την κίνηση αυτή ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος της χώρας εισέρχεται στην ανώτερη βαθμίδα της Ευρώπης, όπου οι πολυεθνικές καταφέρουν και δανείζονται χαμηλότερα από τα κράτη, στα οποία έχουν την έδρα τους.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η διαδικασία τρέχει μέσω της θυγατρικής της Mytilineos, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Η εταιρεία προχωρά στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2024. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc ενεργούν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Αlpha Βank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Τελευταία τροποποίηση στις 17:34 - 22 Νοε 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.