ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα καρφιά Φέσσα για τους επιχειρηματίες – μπαταχτσήδες

09:36 - 27 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Τα καρφιά Φέσσα για τους επιχειρηματίες – μπαταχτσήδες
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες με τη δημόσια διοίκηση αλλά και στις παραβατικές συμπεριφορές των ίδιων των επιχειρήσεων ειδικά των μικρών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στο "CEO Initiative Forum" το οποίο διοργάνωσε το Fortune Greece σε συνεργασία με την εταιρεία επικοινωνίας Τσομώκος.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ «πριν από μερικές ημέρες το Business Europe, που είναι ο οργανισμός που εκπροσωπεί τους ΣΕΒ όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, εξέδωσε ένα νέο moto που λέει “prosperity, people, planet”. Άρα ο ιδιωτικός τομέας βάζει τον παράγοντα prosperity με την έννοια οι εταιρείες να έχουν κέρδη, εργαζόμενοι, μέτοχοι και πολίτες να είναι ευχαριστημένοι, αλλά και να υπάρξει οικολογική ισορροπία στον πλανήτη. Αλλά πιστέψτε με η Ευρώπη είναι μια υπερυθμιζόμενη αγορά με πάρα πολλά κράτη και με πάρα πολλές αντίρροπες δυνάμεις που σπρώχνουν προς τα εδώ και προς τα εκεί». 

Και συνέχισε «Εμείς παίρνουμε τους κανονισμούς και κάνουμε μερικές φορές κακέκτυπα  λόγω και της δικής μας της ιδιομορφίας και ιδιαιτερότητας. Κάνουμε τα νομοσχέδια που λέει η Ευρώπη και είναι προφανές ότι τους βάζουμε και άλλα δύο καπέλα από πάνω και στο τέλος είναι και μη εφαρμόσιμα σε κάποιες περιπτώσεις. Έτσι έχουμε φθάσει σήμερα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον όπου η πολιτική τάξη λέει για 450 επιχειρήσεις δουλεύετε. Οι επιχειρήσεις πάλι λένε: πληρώνουμε το 30% των φόρων, εργοδοτούμε το 20% των ανθρώπων, πληρώνουμε το 20% των εργοδοτικών εισφορών και συντηρούμε πέρα από το κράτος και όλο αυτό τον μηχανισμό, ο οποίος διαφεντεύει την καθημερινότητά μας και ένα πλήθος παραβατικών μικρών πολυδιασπασμένων οικονομικών μονάδων που δεν αποδίδουν τίποτε». 

«Μου έλεγε προχθές ένας συνάδελφός μου πως στον κλάδο του έχουν 500 εταιρείες εκ των οποίων τρεις πληρώνουν φόρο. Και στον δικό μου έχουμε αντίστοιχους αριθμούς», τόνισε ο κ. Φέσσας για να προσθέσει ότι «ένα πλήθος μικρών και παραβατικών εταιρειών δεν πληρώνουν τίποτα και το βάρος των κρατικών εσόδων το σηκώνουν τρεις μεγάλες επιχειρήσεις».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «στην εγχώρια αγορά υπάρχουν διάφορες ιδιομορφίες  με λαϊκίστικη αντίληψη που λένε “αφήστε τους μικρούς να είναι ελαφρώς παραβάτες να πληρώνουν οι Μεγάλοι και οι Μικροί να απολαμβάνουν”».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.