ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με p/e 20 η εισαγωγή της Aegean στο Χ.Α ;

09:56 - 15 Ιουν 2007 | Επιχειρήσεις
Φωτιά έχουν πάρει τα τμήματα των αναδόχων προκειμένου να καθοριστεί το εύρος τιμών για την δημόσια εγγραφή και κατόπιν εισαγωγή της Aegean Airlines στην Σοφοκλέους. Από χθες λοιπόν, οι τομείς των αναδοχώνν των συνεργαζόμενων τραπεζών, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του “R”, ζήτησαν από τους θεσμικούς που συνεργάζονται και συγκεκριμένα από τις ΑΕΔΑΚ που ελέγχονται από τους αναδόχους να δώσουν προς επεξεργασία διάφορες τιμές.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών, με βάση τα ανεπίσημα στοιχεία θα ξεκινήσει με ένα p/e κοντά στο 20, δεδομένου όμως, ότι το εύρος τιμών θα γίνει γνωστό στις 26 Ιουνίου. Το ενδιαφέρον τόσο των εγχώριων, όσο και των ξένων θεσμικών επενδυτών εκτιμάται ότι είναι μεγάλο και για το λόγο αυτό από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν διάφορες παρουσιάσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μεταξύ 27 ως 29 Ιουνίου θα διαρκέσει η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της Aegean Airlines στη Σοφοκλέους. H εταιρεία πρόκειται να διαθέσει 17.854.280 μετοχές, τόσο σε έλληνες, όσο και σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Η έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Ιουλίου. Συντονιστές κυριών αναδοχών αποτελούν η Εθνική τράπεζα και η τράπεζα Πειραιώς.

Σ. Κ. Χ
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.