ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ιός» Brexit χτυπά την αναδιάρθρωση της Notos Com

09:08 - 09 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
«Ιός» Brexit χτυπά την αναδιάρθρωση της Notos Com
Εμπόδια φαίνεται να μπαίνουν στην αναδιάρθρωση της εταιρίας Notos Com καθώς ένα από τα εμπλεκόμενα μέρη της όλης επιχείρησης αναδιάρθρωσης της εταιρίας λιανεμπορίου αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω Brexit.

Πιο συγκεκριμένα το, με έδρα τη Βρετανία, επενδυτικό fund M&G, (που μαζί με τις τράπεζες και την Pillarstone έχουν συμφωνήσει σε σχέδιο της αναδιάρθρωσης), λόγω των πιέσεων για ρευστοποιήσεις που δέχεται από μετόχους ένεκα των εξελίξεων στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι: "Λόγω της αλλαγής στη στρατηγική καθώς και της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, αποφασίσαμε να μειώσουμε την έκθεσή μας σε όλες τις μορφές επενδύσεων σε ακίνητα, λόγω των αβεβαιοτήτων στο παραδοσιακό λιανικό εμπόριο".

Σημειώνεται ότι με βάση πληροφορίες για το σχέδιο εξυγίανσης, το fund M&G επρόκειτο να τοποθετήσει 13,5 εκατ. ευρώ  στην όλη προσπάθεια εξυγίανσης της Notos Com. Από αυτά τα 13,5 εκατ. ευρώ, τα 7 εκατ. ευρώ, με βάση το σχέδιο εξυγίανσης, θα προωθούνταν για την αποπληρωμή του δανείου που είχε χορηγήσει η Pillarstone και τα υπόλοιπα 6,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και του business plan που έχει εκπονηθεί και έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες. Η συμφωνία παράλληλα προέβλεπε επένδυση από την Pillarstone ύψους 13,5 εκατ. που ωστόσο μέχρι σήμερα έχει ανέλθει στο ύψος των 7 εκατ. αλλά και κούρεμα δανείων στο 78%, από το ποσό των 140 εκατ. ευρώ στα 30 εκατ.

Ουσιαστικά η M & G μετά την πίεση που δέχεται από τους επενδυτές του προσπαθεί να «κρατήσει» ρευστότητα και άρα, όπως αναφέρεται από αρμόδιες πηγές, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς εμπλοκές στα σχέδιά του στην Ελλάδα.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:17 - 09 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.