ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόμβος καινοτομίας και εξωστρέφειας νεοφυών επιχειρήσεων η Αθήνα

17:22 - 18 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
Κόμβος καινοτομίας και εξωστρέφειας νεοφυών επιχειρήσεων η Αθήνα
Δράσεις στήριξης και εξωστρέφειας της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αναμένεται να αναπτυχθούν με επίκεντρο την Αθήνα. Στόχος η ανάδειξη και αξιοποιήση των ευκαιριών που παρουσιάζουν οι ΗΠΑ και το Brain Regain.

Ειδικότερα, μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Επιτροπή Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Εκπαίδευσης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Το σύμφωνο επικύρωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα υποστηριχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Μίχαλος, τόνισε πως «βασικός πυλώνας της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη κοινού δικτύου δομών και η παρουσίασή τους σε tech hubs των ΗΠΑ με στόχο την προώθηση και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών».

Από την πλευρά του ο κ. Μπακατσέλος επεσήμανε πως: «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και επανασυστήνεται στην παγκόσμια οικονομία. Υπογράφουμε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα με το βλέμμα στο μέλλον. Βάζουμε, έτσι ένα μικρό λιθαράκι, προκειμένου να ανακοπεί το brain drain. Νέες ιδέες μέσα από νέες επιχειρήσεις, αυτή είναι η κεντρική ιδέα».

79385687 453836725262245 5236801865361915904 n

Στους στόχους αυτής της κοινής προσπάθειας αναφέρθηκε και η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. «Η Επιτροπή κλείνει δέκα χρόνια ζωής και πρόκειται για μία ιδιαίτερα παραγωγική στιγμή, για τη σύναψη αυτής της συνεργασίας. Συνδετικός κρίκος θα αποτελέσει η καινοτομία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τα κοινά μας πιστεύω και προχωρούμε σε συνέργειες, όχι μόνο για την ανακοπή του brain drain, αλλά και για την επίτευξη του brain regain. Σκοπός μας να αυξήσουμε τις πιθανότητες, για να επιστρέψει η νεολαία στη χώρα μας. Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει κι εδώ σημαντικός αριθμός ανθρώπων που δημιουργεί και πετυχαίνει πολλά» τόνισε.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας θα βρεθεί η προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στις ΗΠΑ και η προσέλκυση επενδύσεων. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα επιδιωχθεί:

  1. Η δημιουργία νέας ροής έναρξης καινοτόμων επιχειρήσεων.
  2. Η καλύτερη αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών/υποστηρικτικών εργαλείων.
  3. Η από κοινού διοργάνωση Ημερίδων/Συνεδρίων, που ως στόχο θα έχουν τη διάχυση της γνώσης στην επιχειρηματική κοινότητα.
  4. Η από κοινού διοργάνωση αποστολών στις ΗΠΑ σε εκθέσεις και συνέδρια καινοτομίας και τεχνολογίας.
  5. Ο σχεδιασμός και ανάπτυξη από κοινού δομών και παρουσίας στα Tech Hubs των ΗΠΑ για τη βέλτιστη δυνατή διασύνδεση της ελληνικής νεοφυούς και καινοτομικής επιχειρηματικότητας με το επενδυτικό και τεχνολογικό οικοσύστημα των ΗΠΑ
  6. Η υλοποίηση από κοινού δράσεων για την προσέλκυση επενδυτών.

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ προσφέρει σε νέες startups φιλοξενία και στέγαση σε εγκαταστάσεις, με στόχο τη συνέργεια. Παράλληλα, παρέχονται εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων, υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης και ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.

Η Επιτροπή Καινοτομίας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου έχει ως στόχο να υλοποιήσει καινοτόμες ιδέες μέσω του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης στο επιχειρείν, να συνδέσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με την πραγματική οικονομία και να μειώσει το κενό μεταξύ καινοτομίας και επένδυσης.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 18 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.