ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PQH: Πώληση του χαρτοφυλακίου Aeolus στην Intrum Hellas DAC

15:03 - 20 Δεκ 2019 | Επιχειρήσεις
PQH: Πώληση του χαρτοφυλακίου Aeolus στην Intrum Hellas DAC
Την υπογραφή σύμβασης πώλησης και μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου Aeolus με την Intrum Hellas DAC -εταιρεία ειδικού σκοπού του Ομίλου Intrum- ανακοίνωσε η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. (“PQH”), Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα, για €71,1 εκατ., ήτοι 7% επί του €1 δισ. ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου.

Το χαρτοφυλάκιο Aeolus αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις λογιστικής αξίας €1,1 δισ. και συνολικής απαίτησης €2,4 δισ. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούλιο 2019 προσελκύοντας ισχυρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Ξάνθος Βράχας, Διευθύνων Σύμβουλος της PQH ανέφερε σχετικά: «Η πώληση του Aeolus επιβεβαιώνει τον ενδελεχή σχεδιασμό, την εκτενή προετοιμασία και την αποτελεσματική εκτέλεση της συναλλαγής σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, εντός του κανονιστικού πλαισίου που έχει θεσπίσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο στρατηγικό μας σχεδιασμό για την επίτευξη των επόμενων προγραμματισμένων στόχων μας».

Ο κ. Άκης Μπης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Holdings Greece, δήλωσε: «Η Intrum στην Ελλάδα διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και τεχνογνωσία να διαχειριστεί αποτελεσματικά χαρτοφυλάκια αυτού του είδους και η νέα αυτή επένδυση επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας τόσο στις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας όσο και στην σημασία της Ελλάδας ως ‘Στρατηγικής Αγοράς’ για τον Όμιλο Intrum».

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2020. Τη διαχείριση (servicing) του χαρτοφυλακίου θα αναλάβει η Intrum Hellas Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, η οποία έχει λάβει σχετική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει του Ν.4354/2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.