ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Planet Positive: Συμβάλλοντας θετικά στο περιβάλλον

13:59 - 10 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Planet Positive: Συμβάλλοντας θετικά στο περιβάλλον
Σε έναν πλανήτη που αποχαιρετά το πλαστικό, στρέφεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανακύκλωση, όποιος δεν ακολουθήσει, θα μείνει πίσω. Από τον άνθρωπο στην επιχείρηση, όλοι καλούνται να αλλάξουν πρακτικές και τρόπο σκέψης για να αντιμετωπίσουν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Αυτή η αλλαγή είναι που θα καθορίσει και το μέλλον του πλανήτη. Ο κοινωνικός και ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος μιας επιχείρισης αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος και για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις καλούνται να ενσωματώσουν τις αρχές της βιωσιμότητας.

Στις αρχές αυτές βασίζεται και το μοντέλο της «κυκλικής οικονομίας», το οποίο πρεσβεύει και προωθεί η Tetra Pak. Διατηρώντας τις βασικές παραμέτρους της, όπως η ανακύκλωση, η μείωση απορριμμάτων και η χρήση ανακυκλωμένων υλικών, η Tetra Pak πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και προσθέτει στην εξίσωση τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτει από ολόκληρη την αλυσίδα της κυκλικής οικονομίας με στόχο να αντιμετωπίσει της επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

tetra1

Ο τρόπος είναι το πρόγραμμα Planet Positive και η ειδοποιός διαφορά που κάνει την Tetra Pak να ξεχωρίζει είναι ότι αναφέρεται πλέον στην «κυκλική οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα». Από τις πρώτες ύλες μέχρι και την ανακύκλωση του ήδη χρησιμοποιημένου προϊόντος, το αποτύπωμα του άνθρακα στην αλυσίδα αξίας παίζει καθοριστικό ρόλο. Από το πιο μικρό, στο πιο μεγάλο βήμα, η σωστή διαχείριση υλικών και πρακτικών μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των εκπομπών του άνθρακα και η Tetra Pak το γνωρίζει και το αξιοποιεί.

Και αν το εγχείρημα ακούγεται πολύπλοκο, δείτε τέσσερις τρόπους με τους οποίους η Tetra Pak το κάνει πράξη:

«Αλυσίδα» ανακύκλωσης

tetra2

Απαραίτητο συστατικό της κυκλικής οικονομίας, στοχεύει στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής των υλικών μέσω της επαναχρησιμοποίησης τους. Αυτό αποτελεί μια βασική αρχή της Tetra Pak, αφού όλες οι συσκευασίες της είναι πλήρως ανακυκλώσιμες και τα υλικά που προκύπτουν από την ανακύκλωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες για νέα προϊόντα. Η Tetra Pak επενδύει και εργάζεται συστηματικά σε όλο το φάσμα της αλυσίδας ανακύκλωσης, από τη δημιουργία υποδομών και εργοστασίων ανακύκλωσης, στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με αυτή και τέλος στη δημιουργία συνεργειών με φορείς και επιχειρήσεις με σκοπό την ενδυνάμωση της ανακύκλωσης.

Παραγωγή με μηδέν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

tetra3

Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με στόχο το μηδέν. Αυτό επιδιώκει να πετύχει η Tetra Pak στο σύνολο της παραγωγικής της διαδικασίας με τη δέσμευση ότι μέχρι το 2030, το 100% της ενέργειας που θα προμηθεύεται η εταιρία θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και όλα αυτά, διατηρώντας το μέγιστο βαθμό αποδοτικότητας στην παραγωγή της.

Λιγότερα απορρίμματα τροφίμων

tetra4

Με λύσεις καινοτόμες και ασφαλείς, η Tetra Pak δημιουργεί συσκευασίες που εξασφαλίζουν στις εταιρείες τροφίμων και ποτών τη βέλτιστη ποιότητα και διάρκεια ζωής των προϊόντων τους. Την ίδια στιγμή, συνεισφέρει στη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων τροφίμων, αφού οι συσκευασίες Tetra Pak επιτρέπουν στα προϊόντα να διατηρούνται χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση συντηρητικών, καθώς και να αποθηκεύονται και να μεταφέρονται εκτός ψύξης. Παράλληλα, η ποικιλία στα μεγέθη δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προμηθεύεται το σωστό μέγεθος ανάλογα με την ποσότητα που χρειάζεται, ώστε τίποτε να μην πηγαίνει χαμένο.

Μεταφορές με απόδοση στο μέγιστο

tetra5

Οι χάρτινες συσκευασίες της Tetra Pak είναι ελαφριές και το σχήμα τους επιτρέπει την εύκολη δεματοποίηση τους έτσι ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Έτσι, η μεταφορά τους είναι οικονομικότερη αλλά και παράγει μέχρι και πέντε φορές χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η πορεία προς τη βιωσιμότητα δεν είναι εύκολη αλλά ούτε και ανέφικτη. Είναι ένας νέος τρόπος σκέψης που γίνεται στάση για να συνεισφέρουμε περισσότερα απ' όσα παίρνουμε. Απαιτεί χρόνο και συνέπεια αλλά τα αποτελέσματα θα ανταμείψουν όχι μόνο την επιχείρηση αλλά πάνω από όλα το περιβάλλον και τελικά τον ίδιο τον άνθρωπο.

tetra6

Αναζητήστε τρόπους για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας με βιώσιμο τρόπο στην ιστοσελίδα της Tetra Pak.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.