ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύουν την παρουσία τους στην Ελλάδα Societe και BNP

12:46 - 21 Ιουν 2007 | Επιχειρήσεις
Αποφασισμένες να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα είναι η Societe Generale και η BNP Paribas. Οι δύο γαλλικές τράπεζες μετά την ισχυροποίηση της Credit Agricole επικεντρώνονται στην ανάπτυξη τους στην ελληνική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό μετά την Geniki Bank άλλες δυο εταιρίες θυγατρικές της Societe Generale εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα αποδεικνύοντας έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον του γαλλικού ομίλου για την εγχώρια αγορά.

Ηδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα η Ald Automotive  η οποία εξειδικεύεται  στην λειτουργική μίσθωση αυτοκίνητων και την διαχείριση εταιρικών στόλων. Εχει παρουσία σε 36 χώρες παγκοσμίως και απασχολεί 3.600 υπαλλήλους. Εχει 40.000 πελάτες παγκοσμίως και συνολικό στόλο 700.000 αυτοκίνητων. Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης είναι 11,5%.

Επίσης στην Ελλάδα ήρθε και η Sogecap η  ασφαλιστική εταιρία του ομίλου της Societe Generale σε πρώτη φάση θα ασχοληθεί με τις ασφάλειες ζωής. Στελέχη του ομίλου της Geniki Bank επισημαίνουν «στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας στην εγχώρια αγορά. H Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επένδυση του ομίλου της SG. Αυτό το αποδεικνύεται και από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 220 εκατ. ευρώ.Οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι εκ του πονηρού» λένε χαρακτηριστικά.

H BNP Paribas από την πλευρά της πραγματοποίησε εκδήλωση τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007, με αφορμή τον εορτασμό 25 χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της BNP Paribas, Michel Pebéreau, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη και πραγματικές ευκαιρίες.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Ι.Κωστόπουλος, οι κκ Κώστας και Κύρος Φιλίππου κ.α.

Π. Λ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.