ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Visa: Μεγάλο το πεδίο ανάπτυξης στην Ελλάδα στις ψηφιακές συναλλαγές

08:06 - 24 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Visa: Μεγάλο το πεδίο ανάπτυξης στην Ελλάδα στις ψηφιακές συναλλαγές
Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης έχει η Ελλάδα στο χώρο των ψηφιακών συναλλαγών όπως επεσήμανε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η κα Sevdalina Vassileva, γενική διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα τη Κύπρο και τη Βουλγαρία μαζί με την κα Ανδριάννα Παππά, γενική διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα.

Όπως τόνισε η κα Vassileva, «στόχος της Visa στην Ελλάδα είναι η περαιτέρω αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών, αλλά και η ενίσχυση της συνεργασίας με καινοτόμες επιχειρήσεις στο χώρο του financial technology, όπως επίσης και η προώθηση της χρήσης ψηφιακών μεθόδων πληρωμής σε κάθετους τομείς όπως είναι οι μεταφορές».

Η κα Vassileva υπογράμμισε ότι ορισμένες από τις νέες υπηρεσίες που προωθεί η Visa είναι το Β2Β Connect για την πραγματοποίηση συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain και το Visa Direct για άμεσες πληρωμές και μεταφορές ποσών μεταξύ καταναλωτών, οι οποίες πρόκειται να λανσαριστούν και στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την κα Vassileva, η Visa λειτουργεί ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών παγκοσμίως με την πλατφόρμα της να είναι πλέον πιο «ανοικτή» και να δίνει δυνατότητες για παροχή νέων υπηρεσιών.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Visa τόνισε ότι «οι ψηφιακές πληρωμές οδηγούν την οικονομία και στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης».

Μάλιστα όπως αποκάλυψαν τα διοικητικά στελέχη της Visa «στην Ελλάδα το 2019 συνεχίσθηκε η αύξηση της χρήσης των ψηφιακών πληρωμών με τον ρυθμό ανάπτυξης να παραμένει διψήφιος».

«Θέλουμε να βοηθάμε στην κάθε είδους μεταφορά χρημάτων» ανέφερε η επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα προσθέτοντας ότι «αυτός είναι και ο λόγος που προωθούμε λύσεις για συγκεκριμένες αγορές, όπως είναι, για παράδειγμα, αυτός της χρήσης καρτών και ψηφιακών μεθόδων πληρωμής αντί εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, η λύση της μπορεί να υλοποιηθεί και σε συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που δεν υποστηρίζουν -αρχικά- τη χρήση καρτών όπως είναι αυτός της Αθήνας». Σύμφωνα με την κα Παππά, υπάρχουν ήδη οι σχετικές συζητήσεις με τον ΟΑΣΑ, ο οποίος πολύ πιθανό θα προχωρήσει και σε δοκιμές.

Επιπλέον, ένας από τους στόχους για την Ελλάδα είναι η προώθηση των ψηφιακών πληρωμών και γι’ αυτό ετοιμάζεται για τη φετινή χρονιά να «τρέξει» ένα πρόγραμμα δράσεων που θα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής προκειμένου να κατανοήσουν τα οφέλη που υπάρχουν από την ενίσχυση της χρήσης των ψηφιακών μεθόδων πληρωμής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε πάντως στο θέμα της ενίσχυσης των σχέσεων της Visa με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Η Visa υλοποίησε πέρσι, για πρώτη φορά, το Visa Innovation Program στην Ελλάδα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του οποίου είναι ικανοποιητικά.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού με την προετοιμασία για τον δεύτερο να έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με τα στελέχη της Visa, το πλάνο είναι η επέκταση του προγράμματος προκειμένου να υπάρξει συμμετοχή και άλλων φορέων και οργανισμών από τον χρηματοπιστωτικό σύστημα και το άνοιγμα του προγράμματος σε όλο το οικοσύστημα τόσο των fintech εταιρειών όσο και των καινοτόμων επιχειρήσεων της Ελλάδας.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 00:59 - 24 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.