ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Audiovisual: Τι είπε η διοίκηση για placement, κερδοφορία, έξοδο από ΧΑ και πενταετές πλάνο Κύριο

20:07 - 24 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Σε placement μετοχών θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η εισηγμένη AVE που είναι η νέα επωνυμία της Audio Visual Enterprises. Ο λόγος είναι να βελτιωθεί η εμπορευσιμότητα της μετοχής αφού ο βασικός μέτοχος ελέγχει πάνω από το 91% ενώ δεν υπάρχει διάθεση να διαγραφεί η μετοχή από το Χρηματιστήριο.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η εταιρία ανακοίνωσε την υλοποίηση 5ετούς επενδυτικού πλάνου που θα επιφέρει κερδοφορία το 2022 ενώ ο όμιλος στοχεύει σε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ το 2024 (+99%) με την εξαγορασθείσα εταιρία Kristelcom να αποτελεί το βασικότερο μοχλό ανάπτυξης.

Η διοίκηση της AVE απαντώντας σε ερώτηση του reporter.gr εάν ενδιαφέρεται για την έκδοση ομολογιακού δανείου προκειμένου να μειώσει τον υψηλό δανεισμό, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και υποστήριξε ότι ο όμιλος θα στηριχθεί στη πληθώρα των υπηρεσιών που έχει και όχι στην καταναλωτική δαπάνη.

Να αναφέρουμε ότι η εισηγμένη απορρόφησε τις θυγατρικές της Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα και International Gaming and Entertainment. Ταυτόχρονα προχώρησε στην ίδρυση της εταιρίας Anadisis Smart (λογισμικό-εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης) ενώ η θυγατρική της Οφισμαρτ εισέρχεται δυναμικά στις υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων. Η Audiovisual ανακοίνωσε πως εισέρχεται μέσω της θυγατρικής της Globalsat στο χώρο του Internet of Things (IoT), παρέχοντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες, τεχνολογικές, ψηφιακές λύσεις.

Η διοίκηση της Audiovisual δεν έχει καμιά πρόθεση να βγάλει τη μετοχή της από το ταμπλό του ΧΑ και αντίθετα, ανακοινώνεται με κάθε επισημότητα το νέο πενταετές της πλάνο με στόχο να διατεθούν μέσω placements μετοχές στην αγορά και έτσι να μειωθεί το πολύ υψηλό ποσοστό των βασικών μετόχων.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.