ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ.Μυτιληναίος: Θα τα καταφέρουμε ξανά-Συστήθηκε ειδική ομάδα για την κρίση Κύριο

20:43 - 19 Μαρ 2020 | Επιχειρήσεις
Ευ.Μυτιληναίος: Θα τα καταφέρουμε ξανά-Συστήθηκε ειδική ομάδα για την κρίση
«Είμαστε προετοιμασμένοι από την αρχή της κρίσης με τη δημιουργίας μίας ισχυρής κι ευέλικτης ομάδας η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση και τις αρχές εφαρμόζοντας πέραν των άλλων και μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους και τους χώρους εργασίας υψηλούς ρίσκου».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με εγχώριους και διεθνούς αναλυτές με αφορμή τα ετήσια αποτελέσματα της παρελθούσης οικονομικής χρήσης και αποκάλυψε ότι το 80% των απασχολούμενων εργάζονται από απόσταση με τη χρήση της τεχνολογίας.

Ο επικεφαλής του ομίλου Mytilineos, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η δική του γενιά δεν έχει βιώσει ξανά τέτοια κρίση, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος με δεδομένο ότι το μάνατζμεντ της εισηγμένης έχει δοκιμαστεί τα προηγούμενα 10 χρόνια με την οικονομική ύφεση, τις κλειστές τράπεζες, την πτώση τιμών και «θα τα καταφέρουμε ξανά», πρόσθεσε ο κ. Μυτιληναίος

Ο κ. Μυτιληναίος υποστήριξε ότι στα πλεονεκτήματα της εισηγμένης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 2020 είναι και το γεγονός πως η εταιρία έχει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο όπως η μεταλλουργία, η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο αλλά και ο τομέας EPC, ο οποίος έχει στραφεί στις ΑΠΕ και τα ηλιακά συστήματα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας επισήμανε ακόμη ότι χάρη στην πολιτική των εναλλακτικών πηγών προμήθειας φυσικού αερίου η εταιρία θα έχει εξοικονομήσει για το 2020 κεφάλαια ύψους 99 εκ. ευρώ.

Ακόμη ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε και στο Αλουμίνιο της Ελλάδας τονίζοντας ότι  δεν έχει μείωση των πωλήσεων των προϊόντων ούτε της παραγωγής του, παρά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις πελατών του στην Ιταλία, με τις απώλειες, όμως, αυτές να καλύπτονται από Έλληνες πελάτες. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η Mytilineos «διαθέτει και plan b και c αν υπάρξει μείωση της ζήτησης», ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει ο ισχυρός ισολογισμός της εταιρίας καθώς και η ρευστότητα που διαθέτει και είναι άνω του 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα υπογράμμισε το γεγονός ότι η εταιρία δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις μέχρι το 2022.

Έκανε γνωστό ακόμη ότι το επενδυτικό πρόγραμμα είναι σε αναθεώρηση μέχρι να φανερωθούν οι επιπτώσεις του ιού, πλην των επενδύσεων που είναι σε εξέλιξη.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 09:33 - 20 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.