ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατά του CFO της Akazoo στρέφεται το fund QCM

13:55 - 27 Απρ 2020 | Επιχειρήσεις
Κατά του CFO της Akazoo στρέφεται το fund QCM
Στο στόχαστρο του fund Quintessential Capital Management (QCM) μπήκε ο οικονομικός διευθυντής (CFO) της Akazoo με νέο report κατηγορώντας τον ότι «υπήρξε nomad της Globo», εταιρείας που έκλεισε αφότου αποκαλύφθηκαν από την QCM στοιχεία για τα οικονομικά της μεγέθη.

Στην έκθεση υποστηρίζεται ότι ο P. Schreuders ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Akazoo το 2018 προηγουμένως υπήρξε διευθυντής στην RBC Capital Markets και υπηρέτησε ως Nominated Advisor για την Globo PLC η οποία αποδείχτηκε εκ των υστέρων απάτη.

Η QCM ισχυρίζεται ότι από τη θέση του Nominated Advisor, ο P. Schreuders ήταν υπεύθυνος για να παρακολουθεί την εισηγμένη στην AIM του Λονδίνου Globo, ωστόσο, δεν πέτυχε στο έργο του με αποτέλεσμα οι μέτοχοι της τελευταίας να υποστούν απώλεια 100% της περιουσίας τους.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έκθεση του, το ξένο fund ανέφερε ότι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Akazoo αποτελεί στην πραγματικότητα μια μικρή και ζημιογόνο εταιρεία με πενιχρές πωλήσεις.

Η Akazoo απάντησε άμεσα ότι δεν έχει κανένα λόγο να πιστέψει την ακρίβεια αυτής της έκθεσης, την οποία πιστεύει ότι η QCM εξέδωσε προκειμένου να προκαλέσει πτώση της τιμής της μετοχής στον Nasdaq, όπου είναι εισηγμένη και να αποκομίσει κέρδος από την Akazoo εις βάρος των μετόχων της. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια η ειδική επιτροπή θα προβεί σε ενδελεχή διερεύνηση με τη βοήθεια των συμβούλων της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.