ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΕΑ: Ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης ενός ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού

11:40 - 15 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
ΒΕΑ: Ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης ενός ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού
Την αγωνία και ανασφάλεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε σχέση με τις συνέπειες της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης στην αγορά, αλλά και την άμεση ανάγκη για ένα ευρύτερο επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, μετέφερε ο πρόεδρος του Β.Ε.Α., Π. Ραβάνης (photo), στην τηλεδιάσκεψη που είχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η τηλεδιάσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κου Γ. Χατζηθεοδοσίου. Θέμα της, οι συνέπειες της κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι προτάσεις για την επόμενη ημέρα της οικονομίας.
 
Στην τοποθέτησή του, ο κος Ραβάνης, προέταξε την ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης ενός ειδικού, ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, ως έμμεσο εργαλείο παροχής ρευστότητας, καθώς και τον διαχωρισμό του Α.Φ.Μ. για τις ατομικές επιχειρήσεις, δηλαδή την διαφοροποίηση του Α.Φ.Μ του φυσικού προσώπου από εκείνο του επιχειρηματία – φορέα της ατομικής επιχείρησης. Ρύθμιση, που μπορεί να αποβεί σωτήρια, για χιλιάδες περιπτώσεις επιχειρηματιών, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την διαδικασία της πτώχευσης. 
 
Για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας, ο πρόεδρος του Β.Ε.Α.  τόνισε την ανάγκη για διόρθωση του μοντέλου ανάπτυξης της οικονομίας μας, η οποία - όπως αποδείχθηκε με την τελευταία κρίση - βασίζεται στην υπερβολική εξάρτησή μας, από τον τουρισμό και τις συναφείς δραστηριότητες, οι οποίες σε κάθε ευκαιρία διεθνούς κρίσης, αποδεικνύονται υπερευαίσθητες και υφίστανται μεγάλο πλήγμα. Η ανάγκη για τη χώρα, είναι να δοθεί έμφαση και στους παραγωγικούς κλάδους, ώστε να υποστηριχτούν οι επιχειρήσεις για να καινοτομήσουν και να εξάγουν, καθώς και όσες παράγουν σημαντικό πλούτο και δημιουργούν θέσεις εργασίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.