ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Το 26% των επιχειρηματιών μπορεί να προβεί σε απολύσεις

09:00 - 26 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Δημοσκόπηση: Το 26% των επιχειρηματιών μπορεί να προβεί σε απολύσεις
Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες για το μέλλον της οικονομίας το επόμενο διάστημα, διατηρώντας ωστόσο αρκετά ψηλά την αισιοδοξία τους πως η δική τους επιχείρηση θα καταφέρει να επιβιώσει μετά την άρση του lockdown.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Οpinion poll για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), ένας στους 4 επαγγελματίες θεωρεί ότι μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του και το 26% ότι μπορεί να χρειαστεί να προβεί σε απολύσεις στο επόμενο διάστημα.

Από την άλλη, το 63% θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της Επιχείρησής του και το 37% θεωρεί ότι μάλλον ή πιο κατηγορηματικά δεν την έχει εξασφαλίσει.

Πιο αναλυτικά: 

– Το 81% των επαγγελματιών απαντούν ότι υπέστησαν ζημιές στην πρώτη φάση της πανδημίας , στην φάση δηλαδή του lock down έναντι ενός μόλις 19% που απαντούν το αντίθετο.

– Το 56% δηλώνει ότι αυτή η κατάσταση επηρέασε το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς τους πολύ και αρκετά έναντι ενός 44% που θεωρούν ότι το επηρέασε λίγο (29%) και καθόλου (15%).

– Το 55% των επαγγελματιών θεωρεί ότι τα μέτρα που είχε λάβει η Κυβέρνηση στο προηγούμενο διάστημα τους βοήθησαν.

– Το 27% δηλώνουν πολύ και αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, έναντι του 20% που δηλώνουν λίγο και του 32%που δηλώνουν καθόλου.

–  Ο βαθμός αισιοδοξίας ανεβαίνει όταν η ερώτηση επικεντρώνεται στην δική τους Επιχείρηση 45% δηλώνει πολύ και αρκετά αισιόδοξο για την Επιχείρησή του, το 43% λίγο και το 11% καθόλου.

– Το 9% των επαγγελματιών εκτιμά ότι η Οικονομική κρίση θα κρατήσει μέχρι έξι μήνες, το 31% μέχρι ένα χρόνο, το 27% μέχρι δύο χρόνια και ένα 4% εκτιμά ότι μπορεί να διαρκέσει και περισσότερο.

–Το 63% θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της Επιχείρησής του και το 37% θεωρεί ότι μάλλον ή πιο κατηγορηματικά δεν την έχει εξασφαλίσει.

– Το 24% των επαγγελματιών θεωρεί ότι μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει την Επιχείρησή του. Το 76% εμφανίζει μία μικρότερη ή μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

–  Το 26% θεωρεί ότι μπορεί να χρειαστεί να προβεί σε απολύσεις στο επόμενο διάστημα.

– Το 77% θεωρεί ότι βοηθούσε οι Τράπεζες να χορηγούν δάνεια ως Κεφάλαια κίνησης με λιγότερη γραφειοκρατία και πιο συμφέροντες όρους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 18-21 Μαΐου σε δείγμα 703 επαγγελματιών του Λεκανοπεδίου Αττικής. Σκοπός ήταν να διερευνηθεί η ψυχολογία στην αγορά, ο βαθμός αισιοδοξίας των επαγγελματιών, η κατάσταση που αντιμετωπίζουν και ο βαθμός ικανοποίησης από τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο προηγούμενο δίμηνο, όπως και ο βαθμός αισιοδοξίας για την Οικονομία συνολικά και την Επιχείρησή τους.

Διευκρινίζεται ότι όταν ξεκίνησε η πραγματοποίησή της δεν είχε ανακοινωθεί το νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της Οικονομικής κρίσης διάγγελμα του Πρωθυπουργού και η παρουσίαση των νέων μέτρων έγιναν στις 20-5, όταν η έρευνα ολοκληρωνόταν.

osuhfsidf

msvnsikv

zjcbfzjd

adiuhaius

wedhdu

Τελευταία τροποποίηση στις 09:02 - 26 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.