• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Αύξηση στο κόστος αποζημίωσης για τα ξενοδοχεία καραντίνας

08:45 - 25 Ιουν 2020 | Επιχειρήσεις
Η αδυναμία ανεύρεσης «ξενοδοχείων» καραντίνας λόγω και των χαμηλών αποζημιώσεων φαίνεται να αυξάνει το ποσό, που θα καταβάλλεται για τη φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων. Με βάση όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, επικαλούμενο ενημέρωση από το υπουργείο Τουρισμού, αυξάνεται η αποζημίωση για τα ξενοδοχεία «καραντίνας».

«Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Τουρισμού, θα αυξηθεί το κόστος αποζημίωσης για τα καταλύματα που μισθώνονται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19 σε 15  ευρώ/ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά και πρόσθετη αύξηση 35 ευρώ/ημέρα (50 ευρώ σύνολο) όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης» αναφέρει η ιστοσελίδα του ΞΕΕ.

Παράλληλα δόθηκε παράταση στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πολλούς ξενοδοχειακούς παράγοντες, δεν έχει γίνει σωστός σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας. Δηλαδή πολλοί νομοί μένουν χωρίς τέτοια ξενοδοχεία, καθώς τα χρήματα που δίνει το κράτος είναι λίγα (30 ευρώ για διαμονή και φαγητό). Μένει να φανεί εάν με την αύξηση που θα δοθεί στις αποζημιώσεις θα αρθεί το αδιέξοδο σε πολλές περιφέρειες.

Παράλληλα, πολλοί ξενοδόχοι μεταφέρουν τον προβληματισμό τους για ενδεχόμενα μεγάλα προβλήματα (λειτουργίας, επιτήρησης νοσούντων, δυσφήμισης, μετάδοσης του ιού) που μπορεί να προξενήσει η πρόβλεψη για «δωμάτια καραντίνας» εντός των ξενοδοχείων σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει «ξενοδοχείο καραντίνας». Επίσης τονίζουν ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων των ξενοδοχείων, όπου θα καταγράφονται κρούσματα αλλά και η παραμονή κρουσμάτων εντός ξενοδοχείων, είναι μια «βόμβα» που απειλεί να τινάξει στον αέρα το καλό όνομα που κατάφερε η χώρα εν μέσω να κρατήσει και κυρίως να ενισχύει.

Στο μεταξύ χτες, σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με το προεδρείο του ΣΕΤΕ, ετέθη το όλο θέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε την κριτική του και στην Κοινή υπουργική απόφαση της κυβέρνησης για τα δωμάτια που πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά κάθε μονάδα που έχει πάνω 10 δωμάτια προκειμένου να παραμένουν σε καραντίνα οι πιθανοί ασθενείς με κορονοιό.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που μπορεί να αποβεί καταστροφική. Πρέπει να την πάρει πίσω» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας ταυτόχρονα η καραντίνα να γίνεται σε ξεχωριστές μονάδες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος ,τόνισε ότι η δική τους πρόταση είναι ότι τα δωμάτια για καραντίνα δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά αλλά δυνητικά διότι δεν έχουν όλες οι μονάδες την δυνατότητα αυτή.                                                                                                                                      

Γιώργος Αλεξάκης

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman