ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πανδημία ως ευκαιρία για την «επανεφεύρεση» των επιχειρήσεων Κύριο

12:00 - 20 Ιουλ 2020 | Επιχειρήσεις
Η πανδημία ως ευκαιρία για την «επανεφεύρεση» των επιχειρήσεων
Εδώ και έναν μήνα διανύουμε τη δεύτερη φάση της πανδημίας, ή αλλιώς το στάδιο της Ανάκαμψης όπως το ονομάζουμε στην Deloitte, κατά το οποίο έχει ξεκινήσει και η επαναφορά μας σε μια ενδιάμεση κανονικότητα.

Του Νίκου Χριστοδούλου Consulting Leading Partner της Deloitte Ελλάδος

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Ιουλίου.

Οι επιχειρήσεις, όλο αυτό το διάστημα, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν προκλήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με τη βιωσιμότητά τους και συγκεκριμένα με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, τη σχέση με τους προμηθευτές και τους πελάτες τους, καθώς και την ίδια τους την επιχειρησιακή συνέχεια.

Αναπόσπαστο κομμάτι της συνέχειας τους; Η ψηφιακή τεχνολογία, η οποία αναδείχθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της κρίσιμης περιόδου, καθώς χωρίς αυτήν οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν και να λειτουργήσουν. Η πανδημία κατέδειξε ότι η τεχνολογία, με τα δίκτυα, τις τηλεπικοινωνίες και την αυτοματοποίηση, οδήγησε τους οργανισμούς σε μια νέα εποχή, δημιουργώντας καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις επιχειρησιακής συνέχειας και εν τέλει φέρνοντας ένα είδος κανονικότητας εν μέσω της απουσίας του φυσικού κόσμου.

deloitte

Έχουμε όμως συνειδητοποιήσει όλες τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας; Στις σελίδες που ακολουθούν επιδιώκουμε ακριβώς αυτό. Εστιάζοντας στο μέλλον, οι ειδικοί μας μοιράζονται την εξειδίκευσή τους στις προκλήσεις που ανακύπτουν αλλά κυρίως στο πώς αυτές θα μετατραπούν σε βιώσιμες ευκαιρίες. Όπως λέει και η θεωρία του Δαρβίνου: «Στη φύση δεν επιβιώνει το ισχυρότερο είδος, ούτε το πιο έξυπνο, αλλά εκείνο που μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις αλλαγές».

Περισσότερα νέα από την ομάδα Consulting της Deloitte: εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 20 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.