ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρό ενδιαφέρον για τη Μαλαματίνα

08:12 - 07 Αυγ 2020 | Επιχειρήσεις
Τέσσερις επενδυτές κατέθεσαν προσφορά για την απόκτηση της οινοποιητικής εταιρείας Μαλαματίνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες Mantis Group, OSC-Στεφάνου, Symposium Cellars και Cavino εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη Μαλαματίνα.

Με βάση τη διαδικασία που έχουν συνομολογήσει οι πιστώτριες τράπεζες στην επόμενη φάση θα αναδειχθούν οι δυο προτιμητέοι επενδυτές, των οποίων οι προτάσεις θα μπουν στο «μικροσκόπιο».Με βάση εκτιμήσεις μπορεί και μέσα στον Αύγουστο να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των προτάσεων και να αλλάξει χέρια η ιστορική εταιρία που καταγράφει 125 χρόνια παρουσίας.

Στη συνέχεια αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο προς επικύρωση του με βάση τον πτωχευτικό κώδικα και συγκεκριμένα των άρθρων 106 β&δ.Έτσι μετά από μακρά διαδικασία που κράτησε τρία χρόνια φαίνεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για την εταιρία που καταγράφει δανειακό «απόθεμα» πάνω από 35 εκατ. ευρώ.  

Πάντως όπως φαίνεται  το γεγονός ότι η εταιρία έχει ισχυρά μερίδια  στη ρετσίνα, (41%) αλλά και δυναμικές έστω και συρρικνωμένες τα τελευταία χρόνια χει κινήσει το ενδιαφέρον. 

Η οινοποιία διαθέτει 3 ιδιωτικά οινοποιεία στην Ελλάδα, μια εγκατάσταση εμφιάλωσης και μια εγκατάσταση αποθήκευσης. Το εργοστάσιο εμφιάλωσης έχει χωρητικότητα εμφιάλωσης έως και 35.000 μπουκάλια την ώρα και χωρητικότητα αποθήκευσης 1.550 τόνων σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Επιπλέον, τα τρία οινοποιεία μπορούν να επεξεργαστούν έως και 1.900 τόνους σταφυλιών σε καθημερινή βάση (η εταιρεία χρησιμοποιεί σήμερα λιγότερο από το 50% της συνολικής της χωρητικότητας) και αποθηκεύει έως και 29.800 τόνους σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης της (31.350 τόνοι) αντιπροσωπεύει το 13,1% του συνολικού όγκου κρασιού που παράγεται στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2019-2020.

 

Γιώργος Αλεξάκης

 
 
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.