ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Chipita: Πότε ξεκινούν τα εργοστάσια σε ΗΠΑ και Σλοβακία Κύριο

10:00 - 08 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Chipita: Πότε ξεκινούν τα εργοστάσια σε ΗΠΑ και Σλοβακία
Με ανεβασμένες ταχύτητες κινείται το επενδυτικό πρόγραμμα της Chipita σ’ όλο τον κόσμο, αφού μέχρι το 2024 θα διαθέτει εργοστάσιο κρουασάν στις ΗΠΑ, ενώ σύντομα ξεκινά το εργοστάσιο της Σλοβακίας.

Ειδικότερα, η νέα μονάδα κρουασάν και Bake Rolls επί αμερικανικού εδάφους, που θα καλύπτει μία αγορά 400 εκατ. κατοίκων-θα περιλαμβάνεται και ο Καναδάς, θα είναι έτοιμη προς λειτουργία το αργότερο μέχρι το 2023.

Πριν από 8 μήνες ο ιδρυτής της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του αποκλειστικού διανομέα της στην B. Aμερική (Epta America LLC) -κίνηση που σαφώς ενισχύει την υλοποίηση των πλάνων ανάπτυξης της στην ήπειρο. Ταυτόχρονα συμφώνησε για την διανομή του κρουασάν 7days, στο mega εμπορικό δίκτυο των 2.500 καταστημάτων της νο 1 αμερικανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Walmart, σε 48 πολιτείες των HΠA.

Επίσης στις αρχές του 2021 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το  εργοστάσιο της Σλοβακίας. H ελληνική πολυεθνική ολοκλήρωσε, ακόμα, την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Mεξικό, «ορμητήριο» για τις αγορές της K. Aμερικής, διπλασίασε την δυναμικότητα αυτού στην Πολωνία, για την κάλυψη της ζήτησης στην A. Eυρώπη, ενώ, φέτος στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η βελτίωση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας αυτού στην Iνδία, που λειτουργεί από το 2019 σε κοινοπραξία με την Britannia Industries.

Τέλος, ο ιδρυτής της Chipita εισήλθε πρόσφατα στον κλάδο της παραγωγής 100% ελληνικών υγειονομικών μασκών μιας χρήσης, με την συμμετοχή του (5%) στην Larisa Face Cover (LFC) με συμμέτοχους τον ιδιοκτήτη της Lariplast Γιάννη Tσερέπα και τον Aχιλλέα Nταβέλη της Animus.

H νέα επένδυση 11,5 εκατ. ευρώ της LFC θα οδηγήσει στον 5πλασιασμό της παραγωγής της στα 60 εκατ. «κομμάτια» ανά μήνα. Ο κ. Θεοδωρόπουλος δραστηριοποιείται, επίσης, με επιτυχία στην αλλαντοβιομηχανία από το 2017 μετά την εξαγορά της Nίκας, αλλά και την υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας και την παραγωγή ενέργειας με την Wonderplant, όπου «τρέχουν» νέες εξελίξεις: Eντός του έτους αναμένεται να πουληθεί η συμμετοχή της Chipita σε αυτή (13,96%) προς την ελεγχόμενη από τον ίδιο, Shearbide Enterprises Limited.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.