ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζορπίδης: «Ταφόπλακα» το νέο lockdown χωρίς αποφασιστική στήριξη

20:07 - 02 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
Ζορπίδης: «Ταφόπλακα» το νέο lockdown χωρίς αποφασιστική στήριξη
«Ταφόπλακα» για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εάν δεν προσφερθεί αποφασιστική στήριξη, αποκαλέι το νέο lockdown ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Ζορπίδης παραχώρησε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, που εξέτασε τα θέματα που προκύπτουν από την επιβολή του δεύτερου lockdown, αναφέροντας πως αφού επιλέχθηκε αυτή η λύση, οι επιχειρήσεις δε μπορούν παρά να πειθαρχήσουν.

Αναλυτικά η δήλωση

"Από τη στιγμή που οι ειδικοί επιστήμονες επέλεξαν την καραντίνα ως το αποτελεσματικότερο μέτρο, κανείς δεν μπορεί παρά να πειθαρχήσει. Η προστασία της δημόσιας υγείας μπαίνει πριν και πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο, το δεύτερο Lockdown θα αποτελέσει την ταφόπλακα για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εάν δεν στηριχθούν αποφασιστικά.

Για τον λόγο αυτό καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, τώρα, πριν να είναι αργά.

Επιπλέον, καλούμε την Κυβέρνηση να προστατέψει το Λιανεμπόριο, από τη στιγμή που διατάζει την αναστολή λειτουργίας του.

Δεν είναι δίκαιο και ηθικό να βάζουμε λουκέτο στα εμπορικά καταστήματα και την ίδια ώρα να αφήνουμε το εμπόριο πολλών προϊόντων (ρούχα, υποδήματα, εργαλεία, εξοπλισμός κ.λπ.) αποκλειστικά στα σούπερ μάρκετ", τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:27 - 02 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.