ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα καλά με την παροχή φυσικού αερίου, λέει η ΔΕΠΑ

16:49 - 09 Αυγ 2007 | Επιχειρήσεις
Κανένα πρόβλημα με τον εφοδιασμό της χώρας από φυσικό αέριο, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν προ ημερών στην παροχή από την Βουλγαρία. Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), κάνει λόγο πως η έγκαιρη και μεθοδική εξασφάλιση από τη ΔΕΠΑ αποθεμάτων φυσικού αερίου και η ορθολογική χρήση του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας επέτρεψαν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς ακόμα και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

 

Όπως έγινε ευρύτερα γνωστό, κατά το διάστημα των τελευταίων ημερών σημειώθηκε μία σημαντική δυσλειτουργία σε σχέση με την παροχή φυσικού αερίου στη χώρα μας. Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από τις 6 Αυγούστου μέχρι τις 9 Αυγούστου διακόπηκε πλήρως η τροφοδοσία φυσικού αερίου από το Μετρητικό Σταθμό Στρυμονοχωρίου, λόγω καταστροφής μικρού τμήματος του αγωγού μεταφοράς στη Βουλγαρία. Η αποκατάσταση της ζημιάς διήρκεσε περίπου τρείς ημέρες.

Παρά την μηδενική ροή φυσικού αερίου κατά το διάστημα αυτό από την κύρια πηγή τροφοδοσίας της, που αντιπροσωπεύει περίπου το 80% των συνολικών ετήσιων προμηθειών της χώρας, η ΔΕΠΑ εξασφάλισε σε συνεργασία με το Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), την απρόσκοπτη παροχή φυσικού αερίου σε όλους ανεξαιρέτως τους καταναλωτές, αξιοποιώντας την επάρκεια εφεδρειών υγροποιημένου φυσικού αερίου του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας.

Ο ακριβής και έγκαιρος προγραμματισμός των προμηθειών υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και ο αποτελεσματικός συντονισμός των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων μερών από το Υπουργείο Ανάπτυξης, είχαν ως αποτέλεσμα την αποτροπή όλων των πιθανών παρενεργειών αυτής της απρόσμενης δυσλειτουργίας σε τέτοιο βαθμό, ώστε το όλο συμβάν να μη γίνει καν αντιληπτό από τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Μετά την αποκατάσταση της ζημιάς στον αγωγό τροφοδοσίας, από το πρωί της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2007 επανήλθε η ομαλή τροφοδοσία της χώρας μας από το Βορρά μέσω του Μετρητικού Σταθμού Στρυμονοχωρίου.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου μετά την αποκατάσταση της παροχής φυσικού αερίου από την κύρια πηγή τροφοδοσίας δήλωσε τα εξής:

“Εκφράζω την ικανοποίηση μου επειδή το έργο υποδομής που έχει γίνει στη ΔΕΠΑ τα τελευταία χρόνια απέδωσε καρπούς στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου κατά το οποίο για λόγους έκτακτης ανάγκης διακόπηκε η ροή φυσικού αερίου από την κύρια πηγή τροφοδοσίας προς τη χώρα μας.

Η χρησιμοποίηση της υποδομής ασφαλείας του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας και η έγκαιρη διασφάλιση των απαραίτητων αποθεμάτων αερίου από τη ΔΕΠΑ επέτρεψαν την απρόσκοπτη παροχή φυσικού αερίου σε όλους ανεξαιρέτως τους καταναλωτές κατά το συγκεκριμένο διάστημα”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.