ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόλος: Συνεργασία- έκπληξη για την κυκλική οικονομία ΕΨΑ - ΑΓΕΤ Κύριο

09:51 - 05 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Βόλος: Συνεργασία- έκπληξη για την κυκλική οικονομία ΕΨΑ - ΑΓΕΤ
Μια εκ πρώτης όψεως συνεργασία - έκπληξη δίνει ένα ελπιδοφόρο στίγμα για το πώς η βιομηχανία, ακόμη κι από ετερόκλητους κλάδους αλλά και διαφορετικά μεγέθη μπορεί να δώσει λύσεις φιλικές για το περιβάλλον.

Ο λόγος για τη σύμπραξη της ΑΓΕΤ Ηρακλής με την ΕΨΑ στο Βόλο για τη βελτίωση του υδάτινου αποτυπώματός τους. Όπως αναφέρει μιλωντας στο Reporter.gr o Μιχάλης Τσαούτος CEO της ΕΨΑ η συνεργασία τρέχει εδώ και χρόνια έχοντας ένα απτό και αμοιβαία θετικό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο παραλαμβάνει μέσω σωληνογραμμών το βιολογικά επεξεργασμένο νερό που αποβάλλεται από την παραγωγή της ΕΨΑ για την επαναχρησιμοποίησή του κατά τη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου. Με αυτό τον τρόπο, όπως σημειώνει ο κ. Τσαούτος, επιτυγχάνεται  η αξιοποίηση του καθαρού και βιολογικά επεξεργασμένου νερού από τις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ σε μια άλλη βιομηχανία που έχει ανάγκες από υδάτινο πόρο. Μάλιστα εάν δε γινόταν αυτό, αναφέρει ο επικεφαλής της ΕΨΑ, το νερό από τις εγκαταστάσεις της εμβληματικής βιομηχανίας αναψυκτικών θα χανόταν στη θάλασσα. Έτσι διασφαλίζεται  σημαντική εξοικονόμηση νερού για την ΑΓΕΤ που αγγίζει τα 30.000 μ3 το χρόνο, προστατεύοντας έτσι το πολύτιμο αυτό αγαθό προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος.

Για την μεταφορά του υδάτινου πόρου έχουν κατασκευαστεί σωληνώσεις αλλά και έχει αξιοποιηθεί ένα παλαιότερο δίκτυο. «Είναι μια συνεργασία που δείχνει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συμπράξεων μεταξύ τελείως διαφορετικών κλάδων με αιχμή την κυκλική οικονομία»  τονίζει ο κ. Τσαούτος στο Reporter.gr. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό εν όψει των νέων κανονισμών που θα ισχύσουν για τη διαχείριση των αποβλήτων και την προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η , ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί την πρωτοβουλία «Συνέργειες που πιάνουν τόπο», με τομείς προτεραιότητας τον άνθρωπο, τις τοπικές κοινότητες και τη φύση. Έτσι πέρα από τη συνέργεια του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με την ΕΨΑ υπάρχει και σε αντίστοιχη με την KNAUF AQUAPANEL, σε μια από κοινού προσπάθεια των μεγαλύτερων βιομηχανιών της περιοχής της Μαγνησίας να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.