ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το success story της Ευρωχαρτικής με… endless σεβασμό στο περιβάλλον

08:02 - 08 Οκτ 2021 | Επιχειρήσεις
Το success story της Ευρωχαρτικής με… endless σεβασμό στο περιβάλλον
Καινοτομία, Ποιότητα και Πράσινη Επιχειρηματικότητα είναι οι βασικές αρχές που διέπουν τη στρατηγική της Ευρωχαρτικής, οι οποίες την έχουν ανεβάσει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, έχοντας φέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα ως προς την ανάπτυξη της εταιρείας.

Με την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει η αμιγώς ελληνική εταιρεία προχωρά στο μέλλον με καινοτόμες ιδέες και αποφασιστικές κινήσεις έχοντας στο τιμόνι τη δεύτερη γενιά των ιδρυτών της.

Με επενδυτικό πλάνο ύψους 17 εκ. ευρώ σε εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό και με την ανέγερση νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και αποθηκευτικών χώρων που πλέον συνολικά ανέρχεται σε έκταση 80.000 τμ, η Ευρωχαρτική μπαίνει σε μία νέα εποχή, με την παραγωγή των προϊόντων Endless και προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (private label) για την ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Η τελευταία επένδυση της Ευρωχαρτικής έφερε αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή επιτυγχάνοντας αύξηση της παραγωγικότητας με ταυτόχρονη μείωση του κόστους.

Η ημερήσια παραγωγική δυναμικότητα της επεξεργασίας χάρτου ανέρχεται πλέον σε 240 τόνους την ημέρα, αυξημένη κατά 82% και στα απορρυπαντικά παραμένει στους 250 τόνους.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας χωρίζονται σε 3 βασικούς τομείς: την ανάπτυξη και παραγωγή χαρτικών και υγρών απορρυπαντικών με το brand name Endless, την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και τις εξαγωγές.  

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες Παραγωγικές μονάδες του κλάδου Χαρτιού – Απορρυπαντικού και βρίσκεται στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδας, με βάση τη λίστα της ICAP, απασχολώντας 240 άτομα προσωπικό. Η εταιρία αποτελεί Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μιας Κοινότητας αμιγώς ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων που διατηρούν την Έδρα, την παραγωγή και την ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα εντυπωσιακά είναι τα οικονομικά της αποτελέσματα ανά έτος:

ΕΤΟΣ           ΑΝΑΠΤΥΞΗ (%)

2016                          13,87%

2017                          -4,13%

2018                          3,35%

2019                         12,65%

2020                          8,24%

Με βάση τα παραπάνω, οι στόχοι της εταιρείας παραμένουν ιδιαίτερα υψηλοί και επιγραμματικά ορίζονται ως εξής:

  • Διπλασιασμός του μεγέθους της εταιρείας (κύκλος εργασιών 2020 / 57,1 εκ. €) με τη διάθεση στην αγορά καινοτόμων, ποιοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων που θα αποτελούν σημείο αναφοράς απέναντι στον ανταγωνισμό
  • Ευαισθητοποίηση καταναλωτών για προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη χρήση χάρτινων & ανακυκλώσιμων συσκευασιών
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια

243562057 235802768513386 6242504867627639343 n

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας ενίσχυσε και την εξαγωγική δραστηριότητα της Ευρωχαρτικής. Οι εξαγωγές το 2020 συνεισέφεραν το 2,90% του συνολικού της τζίρου.

Κύριο εξαγώγιμο προϊόν είναι  τα χάρτινα τραπεζομάντηλα που αποτελούν  ένα αποκλειστικά καινοτόμο  προϊόν της Ευρωχαρτικής . Χωρίς να υπάρχει στο εξωτερικό η δυνατότητα τοπικής παραγωγής, τα  χάρτινα τραπεζομάντηλα παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.

Τα προϊόντα Endless διαθέτουν μια σταθερά αυξανόμενη παρουσία σε αγορές του εξωτερικού όπως στην Κύπρο, την Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Τουρκία και το Ισραήλ. 

243506748 599645134779897 1234634581643953772 n

ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πρέπει να σημειωθεί πως στην Ευρωχαρτική δεν γίνονται... εκπτώσεις σε ζητήματα περιβάλλοντος, αφού η Πράσινη Επιχειρηματικότητα είναι μία από τις βασικές αρχές της.

Η εταιρεία προσβλέπει το επόμενο διάστημα στην μετάβαση πιο φιλικών προς το περιβάλλον υλικών συσκευασίας σε κατηγορίες προϊόντων όπως η χαρτοπετσέτα, τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά ρούχων.

Για την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, η  εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων  και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι προσεκτικά σχεδιασμένες ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος έκλυσης ρύπων (υγρών, στερεών ή αέριων) στον περιβάλλοντα χώρο. Κλειστά κυκλώματα μεταφοράς υγρών, φίλτρα συγκράτησης σκόνης, ανακύκλωση όλων των περισσευούμενων ή εκτός προδιαγραφών υλών, προσεκτική φύλαξη των πρώτων υλών είναι μερικές από τις πρακτικές της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην παραγωγή των απορρυπαντικών προϊόντων, η εταιρεία χρησιμοποιεί πρώτες ύλες συμβατές με τις τελευταίες νόρμες περί βιοδιασπασιμότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγει οικολογικά προϊόντα χάρτου και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Είναι πιστοποιημένη κατά το πρότυπο FSC®, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα προέρχονται από ελεγχόμενες δασικές πρώτες ύλες με τη διαχείρισή τους να έχει ακολουθήσει μια νόμιμη και υπεύθυνη διαδικασία. 

Τέλος, να σημειωθεί πως για τη συλλογή των στερεών αποβλήτων της εγκατάστασης υπάρχουν μικροί και μεγάλοι κάδοι σε διάφορα σημεία καθώς και μεγάλα containers όπου συγκεντρώνονται ξεχωριστά τα:

  1. απόβλητα χάρτου (λευκό και σκούρο ξεχωριστά)
  2. απόβλητα πλαστικών συσκευασιών
  3. νάιλον πολυαιθυλένιο από υλικά συσκευασίας και φιλμ
  4. εξοπλισμός γραφείου και όλα τα ανταλλακτικά (ΗΥ, μελάνια εκτυπωτών κλπ) συλλέγονται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα
  5. ελαστικά, οι συσσωρευτές και τα υπόλοιπα ανταλλακτικά των οχημάτων και των φορτηγών δίδονται σε κατάλληλο φορέα διαχείρισης.
  6. απόβλητα φίλτρων
  7. μπαταρίες
  8. ορυκτέλαια και κατεστραμμένα λάδια

και οδηγούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε συλλέκτες - διαχειριστές αποβλήτων προς διαχείριση και αξιοποίηση.   

Μάθετε περισσότερα για την Ευρωχαρτική και παρακολουθήστε το νέο brand Endless Earth που προτείνει στο κοινό μια μικρή αλλαγή στην αγοραστική του συνήθεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.