ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηθεοδοσίου: Ναι στα μέτρα, αλλά να στηριχθούν οι επιχειρήσεις

13:06 - 08 Νοε 2021 | Επιχειρήσεις
Χατζηθεοδοσίου: Ναι στα μέτρα, αλλά να στηριχθούν οι επιχειρήσεις
Υπέρ του εμβολιασμού και των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού, με παράλληλη ωστόσο στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN τη Δευτέρα 8/11/2021, λίγη ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι όταν ουσιαστικά το 40% των συμπολιτών μας, που είναι ανεμβολίαστοι, αποκλείονται από την εστίαση και το λιανεμπόριο, θα πρέπει οι επιχειρήσεις των κλάδων αυτών να στηριχθούν. Διαφορετικά, όπως υπογράμμισε, οι μειωμένοι τζίροι και τα υπέρογκα βάρη των δύο ετών της πανδημίας θα τους οδηγήσουν στο κλείσιμο.

Στην ίδια εκπομπή συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι διανύουμε εκπτωτική περίοδο, την πρώτη εβδομάδα των ενδιάμεσων εκπτώσεων καταγράφηκε μείωση του τζίρου στο λιανεμπόριο κατά 10%. Τόνισε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και δεν υπήρχε διάδοση του κορονοϊού εντός των καταστημάτων, ενώ έκανε λόγο για “παλινωδίες στις αποφάσεις” καθώς πριν από μια εβδομάδα -την ώρα που τα κρούσματα κινούνταν ανοδικά- αυξήθηκε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.